Mag er eens een wietsausje op de frietjes? Dan moet je in Nederland zijn. Een friturist heeft er een opmarkelijke smaak aan zijn assortiment toegevoegd. 'Het gaat om een lichtgroene saus met stukjes blad erin met een sterke nasmaak van wiet", zegt bedenker Albert van Beek.

Van Beek heeft drie frituren in Utrecht en één op het Damrak in Amsterdam. "Daar lopen elke dag veel mensen voorbij die een joint roken, dus in mijn zaak hangt vaak de lucht van wiet. Toen bedacht ik dat we daarmee iets zouden moeten doen. Tot mijn verrassing bestond er in Nederland nog geen product met de smaak van wiet."

Iedereen die de wietsaus voorproefde, vond ze heerlijk. 'Sommigen dachten dat ze na een paar happen licht in hun hoofd werden, maar dat is onmogelijk. Ik heb namelijk een extract van industriële hennep gebruikt, die wordt geteeld voor de fabricage van touw en kleding. Daaraan ontbreekt de werkzame stof THC. De saus heeft dus alleen de smaak, maar niet het effect van wiet.' (Belga/DB)

Mag er eens een wietsausje op de frietjes? Dan moet je in Nederland zijn. Een friturist heeft er een opmarkelijke smaak aan zijn assortiment toegevoegd. 'Het gaat om een lichtgroene saus met stukjes blad erin met een sterke nasmaak van wiet", zegt bedenker Albert van Beek. Van Beek heeft drie frituren in Utrecht en één op het Damrak in Amsterdam. "Daar lopen elke dag veel mensen voorbij die een joint roken, dus in mijn zaak hangt vaak de lucht van wiet. Toen bedacht ik dat we daarmee iets zouden moeten doen. Tot mijn verrassing bestond er in Nederland nog geen product met de smaak van wiet." Iedereen die de wietsaus voorproefde, vond ze heerlijk. 'Sommigen dachten dat ze na een paar happen licht in hun hoofd werden, maar dat is onmogelijk. Ik heb namelijk een extract van industriële hennep gebruikt, die wordt geteeld voor de fabricage van touw en kleding. Daaraan ontbreekt de werkzame stof THC. De saus heeft dus alleen de smaak, maar niet het effect van wiet.' (Belga/DB)