Nederlands sterrenrestaurant vernietigt topwijnen na brand in mergelgrotten

© oostwegelcollection.nl

De brand die in juli langdurig woedde in de mergelgrotten van Kanne heeft aanzienlijke gevolgen voor het sterrenrestaurant Chateau Neercanne in Maastricht. Dat ziet haar hele wijnvoorraad in rook opgaan.

Een dikke streep door de rekening van sterrenrestaurant Chateau Neercanne en een triestig moment voor heel wat wijnliefhebbers: de unieke wijnvoorraad van het restaurant is volledig afgevoerd. De sterrenzaak bewaarde haar voorraad van zo’n 10.000 flessen namelijk in de mergelgrotten bij het kasteel, waarin een tijdlang een moeilijk te blussen brand woedde.

Het restaurant deed er twaalf jaar over om de mooie collectie te verzamelen, maar door de hoge temperaturen waaraan de flessen werden blootgesteld zijn ze nu niet meer drinkbaar, aldus directeur Peter Harkema. Een tijdje geleden zag het er nog naar uit dat de flessen gerecupereerd zouden kunnen worden, maar nu blijkt dat toch niet zo te zijn.

Het restaurant kan haar gasten nog wijnen schenken van uit haar eigen wijnkelder in het kasteel zelf, maar zeker is dat heel wat kostbare flessen verloren zijn gegaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content