Nederland heeft recordaantal van 18 tweesterrenrestaurants

Michelingids Nederland heeft met De Librije en Oud Sluis van Sergio Herman opnieuw twee driesterrenrestaurants. Drie restaurants krijgen een tweede ster.

Met De Librije van Jonnie Boer en Oud Sluis van Sergio Herman behoort Nederland ook in 2013 tot de gastronomische wereldtop van driesterrenrestaurants.

De nieuwe restaurantgids beloont ook drie restaurants met een tweede ster. Dat brengt het aantal op 18 tweesterrenrestaurants in Nederland, een record.

Vier restaurants krijgen voor het eerst een onderscheiding. Onze noorderburen hebben nu 81 eetadressen met een ster achter hun naam.

In totaal telt Nederland 101 sterrenrestaurants.

Promoties

Het gaat bijzonder gaat met de Nederlandse gastronomie. Een groeiende aantal talentvolle, veelal jonge, chef-koks draagt bij tot deze evolutie, getuige het recordaantal tweesterrenrestaurants.

Restaurant Aan de Poel in Amstelveen (Amsterdam) kreeg van de wereldbekende rode gids van de bandenfabrikant een tweede ster. Ook De Treeswijkhoeve (Waalre) en ’t Brouwerskolkje in Overveen (Haarlem) zijn erin geslaagd om het niveau van een tweesterrenrestaurant te evenaren.

Daarnaast laten nog eens vier nieuwe éénsterrenrestaurants een mooie evolutie zien: Bloks (in Amersfoort), Bord’eau (het nieuwe restaurant van hotel de l’Europe in hartje Amsterdam), Kaagjesland (Reeuwijk) en HanTing Cuisine (Den Haag).

Bib Gourmand

Net als in de Belgische versie beperkt Michelingids Nederland 2013 zich niet tot sterrenkeukens. Zonder aarzelen kan men ook kiezen voor één van de 105 adressen die onderscheiden worden met een Bib Gourmand. Deze restaurants serveren een lekkere maaltijd tegen een betaalbare prijs (maximum 35 euro of 36 euro in Amsterdam).

De MICHELIN gids Nederland 2013 is vanaf 29 november te koop aan € 19,95 in België. De nieuwe editie bevat 1.285 adressen, namelijk 579 hotels (waaronder 42 Bib Hotels en 33 gastenkamers) en 706 restaurants. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content