Nederland heeft vanaf dit najaar een tweede trappistenbier. Het bier zal Zundert heten, naar de plaats dichtbij de Belgische grens waar de brouwerij staat.

Brouwers zijn de monikken van de abdij Maria Toevlucht. Zij lieten een oude koeienstal van kloosterboerderij De Kievit ombouwen tot brouwerij. Volgens een broeder zijn de ketels anderhalve maand geleden geplaatst. Naar verwachting kan het bier begin november op de markt komen. Het zal volgens de brouwerij zelf ook in België te consumeren zijn.

Tot nu toe kent Nederland één trappistenbier: La Trappe van Bierbrouwerij De Koningshoeven nabij Tilburg, eveneens in het zuiden van Nederland. (Belga/DB)

Nederland heeft vanaf dit najaar een tweede trappistenbier. Het bier zal Zundert heten, naar de plaats dichtbij de Belgische grens waar de brouwerij staat. Brouwers zijn de monikken van de abdij Maria Toevlucht. Zij lieten een oude koeienstal van kloosterboerderij De Kievit ombouwen tot brouwerij. Volgens een broeder zijn de ketels anderhalve maand geleden geplaatst. Naar verwachting kan het bier begin november op de markt komen. Het zal volgens de brouwerij zelf ook in België te consumeren zijn. Tot nu toe kent Nederland één trappistenbier: La Trappe van Bierbrouwerij De Koningshoeven nabij Tilburg, eveneens in het zuiden van Nederland. (Belga/DB)