Nationale Mosselweek in aantocht

© Thinkstock

Op 22 september gaat de Mosselweek van start. Zeven dagen lang staat het weekdier in al zijn glorie in de schijnwerpers.

U heeft het misschien zelf al proefondervindelijk vastgesteld: de oogst Zeeuwse mosselen geeft dit jaar een smaakvolle mossel in een kleinere mosselschelp. Bij aanvang van het mosselseizoen, half juli, was al duidelijk dat de schelp klein van stuk zou zijn. Nu, bijna twee maanden later, blijkt dat de schelp niet veel groter zal worden. Het visgewicht van de mossel in de schelp is toegenomen. De mossel zelf heeft zich de afgelopen periode ruimschoots kunnen voeden en is fijn van smaak, zo meldt het Nederlands Mosselbureau.

Het grootste deel van de mosseloogst gaat naar onze contreien. In Nederland ligt de consumptie van mosselen immers een stuk lager. Een derde van de Nederlanders heeft nog nooit mosselen gegeten. Om de mosselconsumptie bij onze noorderburen wat aan te zwengelen, is er deze week de Nationale Mosselweek van start gegaan. Doorgedreven kookdemo’s, proeverijen en een mediacampagne moeten potentiële liefhebbers warm maken om de lekkernij te eten.

Bij ons vindt de Nationale Mosselweek van 22 tot en met 26 september plaat. In deze week zijn mosselen doorgaans van zeer goede kwaliteit, weet het Mosselbureau. Op het programma staan traditiegetrouw verschillende activiteiten, met degustaties verspreid over het hele land. Het Antwerpse MAS organiseert een groot mosselevent. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content