Nationale Mosselweek gaat van start

De Nationale Mosselweek is het hoogtepunt van de mosselcultuur. Van 22 tot 26 september stelt het Nederlandse Mosselbureau haar smakelijke schelpdier in de kijker.

De meeste Belgen hebben deze zomer ongetwijfeld al genoten van een portie moules-frites. Toch vindt het hoogtepunt van de mosselcultuur nu pas plaats. De schelpen zijn nu voller en het diertje heeft een rijkere smaak.

Daarom stelt het Nederlands mosselbureau haar product elk jaar rond deze periode in de kijker. Deze keer doen ze dat met behulp van een oldtimer mosseltruck die het land doorkruist en zo elke dag een andere Vlaamse stad op mosselgerechtjes trakteert.

Agenda:

Op maandag 22 september moet je op het Capucienenplein in Hasselt zijn om je te laten verwennen door chef Giovani Oosters en Njam-presentatrice Hanne Troonbeeckx.

Op dinsdag 23 september stopt de mosselparade op het Martelarenplein in Leuven en zijn kookpunt-chef Peter Van der Staey en Roel Vanderstukken van dienst.

Woensdag 24 september parkeert de mosseltruck op de veemarkt (er is geen mosselmarkt) in Kortrijk met chef Gregory Schatteman en presentatrice Lien Willaert achter het fornuis.

Donderdag 25 september is het op het Woodrow Wilsonplein in Gent te doen met chef Jan Verhelst en ex miss België Annelien Coorevits.

De Mosselweek wordt op vrijdag 26 september afgesloten in Antwerpen afgesloten met een heus evenement. Een historische vloot van een dertigtal schepen, waaronder vier originele houten mosselschepen, meert dan aan in het Willemdok. Je bent er dan welkom om een kijkje te nemen in de schepen. (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content