Nathalie Meskens ongerust over toekomst van haar restaurant

Actrice Nathalie Meskens zaakvoerster van het succesvolle restaurant Yam Thai, trekt aan de alarmbel: ‘Als de witte kassa vanaf 2015 verplicht wordt, halen wij het niet.’

Het Thaise restaurant aan het Zuid zit elke dag vol, maar toch is actrice Nathalie Meskens ongerust over de toekomst van Yam Thai. Reden is de invoering van de zogenaamde witte kassa in 2015 die zwartwerk moet onmogelijk maken. ‘Ik ben tegen die invoering, tenminste als de loonkosten even hoog blijven’, zei de actrice in het één-programma Volt. ‘Ik heb vandaag nog een mail van onze boekhouder gehad. We sluiten het jaar 2013 af met 0 euro voor onszelf.’

Als het restaurant, net als alle andere horecazaken die meer dan 10% van hun omzet uit voeding halen, vanaf 2015 alle arbeidsuren en verrichtingen moet registreren, dan ziet het er bijzonder slecht uit. De actrice dankt haar job (en vaste inkomsten) in de tv-sector waardoor ze alsnog centen overhoudt.

De klant zal altijd de dupe zijn bij de invoering van de witte kassa, zo luidde de eindconclusie in het programma. Ofwel stijgen de horecaprijzen na de invoering van de wetgeving, ofwel wordt het personeel gereduceerd – en zal bijgevolg ook de service er onder lijden. Ofwel gaan restaurants kopje onder.

Yam Thai – geopend in februari 2012 door Meskens en haar man Jeroen Van Dyck, ook acteur – werd vorig jaar opgenomen in de culinaire gids van Gault&Millau, met een score van 13/20. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content