Mylle: Kortrijkse bil

© Michel Vaerewijck

Marc en Nathalie Mylle-Verplancke exploiteren een prachtige slagerij met een afdeling bereide gerechten en kazen. Marc behoort tot de derde generatie die in het vlees zit. Rund, kalf en lam worden speciaal voor de slagerij gekweekt en op karkas naar de winkel gebracht, waar de beesten worden versneden.

Specialiteit is onder meer verpakt gebraad van varken, kalf en kalkoen, elk op een andere manier gemarineerd en met aanwijzingen voor de bereiding. Ook de pasteien zijn geliefd, net als Kortrijkse bil (zacht gepekeld kalfsvlees met kruiden), Gulden Sporenpastei (kalfslever met speculaas en lokale jenever) en Kortrijks Beiaardgebraad (varkensvlees gemarineerd in witte wijn met kerry). (PvD)

Slagerij Mylle: Gentsestraat 10-12, 8500 Kortrijk. 056 22 10 11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content