Museum Palais de Tokyo opent tweede restaurant

© Adrien Dirand

In het Palais de Tokyo in Parijs kan je voortaan ook gaan eten ; recent opende er een tweede restaurant, namelijk Monsieur Bleu.

In het Palais de Tokyo in Parijs kan je voortaan ook gaan eten ; recent opende er een tweede restaurant, namelijk Monsieur Bleu.

Steeds meer musea veranderen hun stoffige achterkamers in trendy restaurants of caf├ęs. Vaak heb je geen toegangsticket nodig om deze horecazaken te kunnen bezoeken en er een hapje te eten. In het Palais de Tokyo; dat is een van de grootste musea van Europa dat gewijd is aan moderne kunst, heef een tweede restaurant geopend. Naast het reeds bestaande Tokyo Eat kan je nu ook terecht bij Monsieur Blue.

Verbouwing

Het gebouw waarin het Palais de Tokyo gevestigd is werd officieel ingehuldigd door president Lebrun in 1937 en het werd gebruikt om de tentoonstelling van internationale kunst en technologie van datzelfde jaar in te huisvesten. Het gebouw opende in 2012 opnieuw zijn deuren, nadat het een enorme transformatie (lees: verbouwing) had ondergaan. Zo opende in de nieuwe vleugel van het gebouw het restaurant Monsieur Bleu. Het restaurant werd onder handen genomen door architect Joseph Dirand. De hoge ramen van het restaurant bieden uitzicht op de Eiffeltoren.

De kaart van het restaurant

Het nieuwe restaurant biedt gerechten aan van over de hele wereld. Je kan er genieten van moderne Franse gerechten, maar je kan ook een Italiaanse vitello tonnato bestellen. Wie eerder van luxueus Amerikaans houdt kan genieten van een kreeftensandwich. De kaart werd samengesteld met de hulp van Alix Lacloche.

Palais de Tokyo, Monsieur Bleu, 20, avenue de New York, 75116 Parijs. Dagelijks geopend van 12 – 2 uur. Het terras is geopend van mei tot en met september. Telefoon (+33) 1 47 20 90 47. monsieur@monsieurbleu.com

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content