Mosterdboetiek Maille strijkt neer in Brussel

Het bekende Franse mosterdhuis Maille opent in de Brusselse delicatessenwinkel Rob een shop-in-shop, met onder meer mosterd vers van de pomp. Een primeur in België.

Mosterdboetiek Maille strijkt neer in Brussel
© gf

Zeg niet zomaar mosterd tegen Maille. Het bekende Franse kwaliteitsproduct kan al ruim 265 jaar teren op een rijke traditie van creativiteit en vakmanschap, en vertaalt dat in verfijnde en soms verrassende variëteiten. Van mosterd met parmesan en basilicum tot creaties met blauwe schimmelkaas, noten, cognac of peperkoek en honing. Om maar enkele smaken te noemen. Het huidige gamma zit intussen al een veertigtal smaken die een subtiele touch geven aan menig salade, vleesgerecht, stoofpot, maronade of kaas.

Het leuke nieuws voor de fijnproevers: sinds november heeft Maison Maille ook zijn intrek genomen in de hoofdstad, meer bepaald als een miniboetiek in de delicatessenwinkel Rob. Een primeur voor België, want het merk deed dat eerder enkel in de Franse mosterdstad Dijon, het Parijse Place de la Madeleine en in de bekende Londense Piccadilly-buurt. New York is pas de volgende bestemming, na Brussel

De ‘shop-in-shop’ biedt naast mosterd ook vinaigrettes, mayonaise en azijnen. Maar dé blikvanger is ongetwijfeld de truffelmosterd die – zolang de voorraad strekt – vers van een porseleinen pomp wordt getankt in een stenen potje dat je mee naar huis kunt nemen (en daarna opnieuw laten vullen). Van deze limited edition, gemaakt met stukjes zwarte truffel uit de Périgord, wordt wereldwijd maar enkele tientallen liters geproduceerd. De mosterd met chablis, ook vers van de pomp, is het hele jaar verkrijgbaar.

Met de eindejaarsperiode in aantocht legt Maille traditiegetrouw ook een mooi verpakte verzamelingen mosterdspecialiteiten in de rekken. Voor het pakket ‘Automne-Hiver 2014’ lieten de kenners des huizes zich dit jaar inspireren door de banketten van het hof, goed voor drie stuks: frambozen met een scheut cacao, verjus met honingsmaak, cantharellen met zuring.

Rob, Woluwelaan 28- 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content