"De smaak is uitstekend en de schelpen zijn mooi gevuld, maar op de echt grote mosselen is het nog even wachten," zegt mosselkweker Nico van Zandvoort. "De schelpen zijn nog aan de kleine kant, mogelijk vanwege de weinige regenval de afgelopen weken. Nu het wat minder heet en droog is, gaat het voedselaanbod in de kweekgebieden toenemen en wordt de groeiachterstand snel ingelopen."

Liefhebbers van de stevige kleppers zullen dus nog enkele weken geduld moeten hebben, maar wie verzot is op mosselen, kan ze vanaf vandaag dus weer massaal vinden. Een maand geleden startte het seizoen al voor mosselen van hangcultuur, maar nu is dat dus ook het geval voor onze oude vertrouwde bodemcultuur. Laat ze smaken!

"De smaak is uitstekend en de schelpen zijn mooi gevuld, maar op de echt grote mosselen is het nog even wachten," zegt mosselkweker Nico van Zandvoort. "De schelpen zijn nog aan de kleine kant, mogelijk vanwege de weinige regenval de afgelopen weken. Nu het wat minder heet en droog is, gaat het voedselaanbod in de kweekgebieden toenemen en wordt de groeiachterstand snel ingelopen."Liefhebbers van de stevige kleppers zullen dus nog enkele weken geduld moeten hebben, maar wie verzot is op mosselen, kan ze vanaf vandaag dus weer massaal vinden. Een maand geleden startte het seizoen al voor mosselen van hangcultuur, maar nu is dat dus ook het geval voor onze oude vertrouwde bodemcultuur. Laat ze smaken!