Ingrediënten

Voor 4:

Voor de risotto:

1 sjalot

boter

150 g risottorijst (bij voorkeur Carnaroli)

ongeveer 1,2 liter gevogeltebouillon

peper en zout

een handvol geraspte Parmezaanse kaas

4 stuks lente-ui

Voor de mosselen:

2 kg mosselen

Bereidingswijze

Snij de sjalot fijn en stoof glazig in boter. Voeg de rijst toe en laat onder voortdurend roeren gedurende 3 minuten. Voeg geleidelijk aan, soeplepel per soeplepel, bouillon toe, telkens wanneer de vorige dosis helemaal is ingekookt. Ga verder met dit proces tot de rijst beetgaar is.

Kruid met peper en zout en voeg de kaas toe. Roer onder elkaar zodat de kaas smelt en de risotto bindt. Snij de lente-ui fijn en meng onder de risotto. Schep in diepe borden en verdeel de mosselen erover.

Ingrediënten Voor 4: Voor de risotto: 1 sjalot boter 150 g risottorijst (bij voorkeur Carnaroli) ongeveer 1,2 liter gevogeltebouillon peper en zout een handvol geraspte Parmezaanse kaas 4 stuks lente-ui Voor de mosselen: 2 kg mosselen Bereidingswijze Snij de sjalot fijn en stoof glazig in boter. Voeg de rijst toe en laat onder voortdurend roeren gedurende 3 minuten. Voeg geleidelijk aan, soeplepel per soeplepel, bouillon toe, telkens wanneer de vorige dosis helemaal is ingekookt. Ga verder met dit proces tot de rijst beetgaar is. Kruid met peper en zout en voeg de kaas toe. Roer onder elkaar zodat de kaas smelt en de risotto bindt. Snij de lente-ui fijn en meng onder de risotto. Schep in diepe borden en verdeel de mosselen erover.