Mosselrecept: Risotto met mosselen en lente-ui
Een lekker winters recept om van te smullen.
Ingrediënten
Voor 4:
Voor de risotto:
1 sjalot
boter
150 g risottorijst (bij voorkeur Carnaroli)
ongeveer 1,2 liter gevogeltebouillon
peper en zout
een handvol geraspte Parmezaanse kaas
4 stuks lente-ui
Voor de mosselen:
2 kg mosselen
Bereidingswijze
Snij de sjalot fijn en stoof glazig in boter. Voeg de rijst toe en laat onder voortdurend roeren gedurende 3 minuten. Voeg geleidelijk aan, soeplepel per soeplepel, bouillon toe, telkens wanneer de vorige dosis helemaal is ingekookt. Ga verder met dit proces tot de rijst beetgaar is.
Kruid met peper en zout en voeg de kaas toe. Roer onder elkaar zodat de kaas smelt en de risotto bindt. Snij de lente-ui fijn en meng onder de risotto. Schep in diepe borden en verdeel de mosselen erover.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier