Moslims geven vluchtelingenkinderen eten via app

© .

50 (dollar)cent per dag. Zoveel is er nodig om een kind een dag te voeden. En zoveel kan je gemakkelijk geven via de ShareTheMeal-app. Dat is ook wat de Verenigde Naties met een Arabische versie nu vragen aan moslims, die net begonnen zijn aan de ramadan.

De Arabische versie van de VN-app ShareTheMeal werd vandaag gelanceerd, bij het begin van de ramadan. Dat is traditioneel een moment waarop moslims worden aangemoedigd om een donatie te doen voor de armen, zakat, een van de vijf pijlers van de islam.

De app nodigt gebruikers uit om met een druk op de knop 50 (dollar)cent te doneren aan een maaltijd voor iemand met honger.

Voedselbon

De huidige campagne wil 1400 kinderen tussen drie en vier jaar oud die gevlucht zijn uit Syriƫ en momenteel in een kamp in Beiroet verblijven, elke dag een maaltijd bezorgen gedurende een heel jaar. Als iemand doneert via de app, krijgen de families van de kinderen een elektronische voedselbon.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Engelse en Duitstalige versies van de app werden vorig jaar in november gelanceerd en hebben tot nu 5,5 miljoen maaltijden opgebracht die werden geschonken door 500.000 gebruikers.

Eerdere campagnes voedden al schoolkinderen in Lesotho, vluchtelingenkinderen in Jordaniƫ, en zwangere en zogende vrouwen in de Syrische stad Homs. (IPS/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content