MoMu, Het Bos en Otark organiseren artistieke dineravonden met 3 modeontwerpers

© honest by

Het hoofdthema van de expo over Rik Wouters in het Antwerpse MoMu is huiselijkheid. De tentoonstelling prikkelt visueel, maar tijdens deze drie diners wordt ook ons smaakpallet beroerd. Jan-Jan Van Essche, Bruno Pieters met Honest By en ontwerpersduo BLESS nodigen jullie uit om te proeven van hun leefwereld.

Kunstenaar Rik Wouters inspireerde het MoMu om een tentoonstelling op poten te zetten rond zijn ‘huiselijke utopia’. De intieme taferelen van de kunstenaar en zijn vrouw Nel worden in de expo gecombineerd met hedendaagse mode en kunst. De modeontwerpers die in dialoog gaan met de kunst van Wouters doen op hun manier aan ‘slow fashion’. Alle namen die aan bod komen in de expo werken rond de essentie van het goede leven, liefde voor de natuur, utopische idealen en aandacht voor kleur- en materiaalgebruik.

Aansluitend bij de expo organiseren het MoMu, Het Bos en Otark nu ook drie thema-avonden met een diner. Er werden drie ontwerpers gevraagd om deze avonden in te vullen. Jan-Jan Van Essche, Bruno Pieters met Honest By en ontwerpersduo BLESS gingen de uitdaging aan en organiseren een dineravond die past bij hun eigen leefwereld. De intieme en artistieke diners komen tot stand dankzij Het Bos en de crew van Otark, bekend van hun Kino-diners en brunches in Antwerpen.

MoMu, Het Bos en Otark organiseren artistieke dineravonden met 3 modeontwerpers
© Piëtro Celestina & Maud Van Haegenborgh

JAN-JAN VAN ESSCHE 19/11 — 19U

Jan-Jan Van Essche, die slechts één hoofdcollectie per jaar uitbrengt, nodigt Joachim Badenhorst (clarinet/saxofoon) en Tsubasa Hori (taiko/koto) uit voor een intieme muzikale collaboratie. Dit in een setting naar de hand van de ontwerper en een Japans geïnspireerd diner van Otark. Het werk van Van Essche laat zich kenmerken door de Japanse filosofische insteek ‘Yukkuri’, een algemeen gevoel van welbevinden en ’taking it easy’.

MoMu, Het Bos en Otark organiseren artistieke dineravonden met 3 modeontwerpers
© honest by

HONEST BY 25/11 — 19U

Bruno Pieters richtte het 100% transparante, ethische en duurzame modelabel Honest By op. Op zijn dineravond toont hij de film Bed Peace van John Lennon en Yoko Ono, een documentaire over hun vredesacties, de zogenaamde ‘bed-ins’ in 1969. Een filosofie die perfect past bij Honest By. Bruno Pieters nodigt zijn bezoekers uit om onder muzikale begeleiding te genieten van een veganistische, kleurrijke maaltijd van de hand van Otark, met knipogen naar John en Yoko.

MoMu, Het Bos en Otark organiseren artistieke dineravonden met 3 modeontwerpers
© Daniel Josefsohn

BLESS 2/12 — 19U

Het ontwerpersduo BLESS beloofde zichzelf bij hun doorbraak in de jaren 1990 om ‘nooit onderdeel te worden van de modewereld’. Eerder dan kleding of accessoires creëren ze een atmosfeer, een perspectief of levenswijze. BLESS wilt tijdens het Otark diner teruggaan naar de absolute basics van onze voeding: te midden van #foodporn en foodie obsessies, strippen zij onze eetlust down to the bare necessities met pure smaken.

PRAKTISCH

Het Bos, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen Prijs: 26 euro Inschrijven via reservaat@hetbos.be Meer info: www.momu.be

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content