Eind vorig jaar organiseerde Solo de Open Kitchen baking battle waarbij 10.000 Belgen hun favoriete bakrecept kozen uit 350 mogelijkheden. Moelleux au chocolat bleek de grote favoriet te zijn, gevolgd door koekjes met chocoladestukjes en de klassieke Engelse cupcake.

Chocolade en koekjes

Het opzet van de Baking Battle was eenvoudig: iedereen kon recepten insturen van zijn of haar favoriete bakrecept in de categorieën taart en gebak, cake, koekjes en wafels en pannenkoeken, waarna op deze recepten kon worden gestemd. De actie lokte heel wat belangstelling: meer dan 10.000 Belgen brachten een stem uit op meer dan 350 unieke bakrecepten.

Waren whoopies, als opvolger van de macarons, de opkomende trend in 2012, dan keren we nu terug naar een alom bekend recept: de moelleux au chocolat. De moelleux au chocolat heeft ten onrechte de reputatie een moeilijk recept te zijn. De Belgische bakliefhebbers hebben dit beeld duidelijk bijgestuurd met hun stemming.

De moelleux maak je klaar in 30 minuten en vraagt een paar standaardingrediënten zoals margarine of boter, bloem, suiker, eieren en uiteraard chocolade.

Bakhype

"Lange tijd heerste er een echte kookhype in België, met tal van populaire kookprogramma's op de televisie. Nu heeft de kookhype plaats geruimd voor de bakhype" zegt Daphne Hebb, Marketing Manager van Solo.

"De drempel om te bakken lag onterecht hoger dan de drempel om te koken. Met de Baking Battle wilden we de Belgen duidelijk maken dat bakken echt niet moeilijk is. Daarbij is het toch leuker om je vrienden een zelfgemaakte taart of cake aan te bieden dan één die je in de winkel hebt gekocht". (RDM)

Eind vorig jaar organiseerde Solo de Open Kitchen baking battle waarbij 10.000 Belgen hun favoriete bakrecept kozen uit 350 mogelijkheden. Moelleux au chocolat bleek de grote favoriet te zijn, gevolgd door koekjes met chocoladestukjes en de klassieke Engelse cupcake. Chocolade en koekjes Het opzet van de Baking Battle was eenvoudig: iedereen kon recepten insturen van zijn of haar favoriete bakrecept in de categorieën taart en gebak, cake, koekjes en wafels en pannenkoeken, waarna op deze recepten kon worden gestemd. De actie lokte heel wat belangstelling: meer dan 10.000 Belgen brachten een stem uit op meer dan 350 unieke bakrecepten. Waren whoopies, als opvolger van de macarons, de opkomende trend in 2012, dan keren we nu terug naar een alom bekend recept: de moelleux au chocolat. De moelleux au chocolat heeft ten onrechte de reputatie een moeilijk recept te zijn. De Belgische bakliefhebbers hebben dit beeld duidelijk bijgestuurd met hun stemming. De moelleux maak je klaar in 30 minuten en vraagt een paar standaardingrediënten zoals margarine of boter, bloem, suiker, eieren en uiteraard chocolade. Bakhype "Lange tijd heerste er een echte kookhype in België, met tal van populaire kookprogramma's op de televisie. Nu heeft de kookhype plaats geruimd voor de bakhype" zegt Daphne Hebb, Marketing Manager van Solo. "De drempel om te bakken lag onterecht hoger dan de drempel om te koken. Met de Baking Battle wilden we de Belgen duidelijk maken dat bakken echt niet moeilijk is. Daarbij is het toch leuker om je vrienden een zelfgemaakte taart of cake aan te bieden dan één die je in de winkel hebt gekocht". (RDM)