Uit een onderzoek van iVox blijkt dat Belgen nog steeds eenvoudige en traditionele maaltijden verkiezen. Vooral stoofvlees met frietjes of kip met appelmoes blijken heel populair.

iVox polste bij 627 respondenten op vraag van Coca-Cola naar hun eetgewoonten en favoriete geheim recept. Daaruit blijkt dat eenvoudige gerechten, vaak gebaseerd op een recept dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, nog steeds heel populair zijn. Vooral stoofvlees met frietjes, vol-au-vent of kip met appelmoes blijken de favoriete maaltijden van de gemiddelde Belg.

Het mag dan ook niet verwonderen dat ook topchefs fan zijn van traditionele gerechten door hun moeder klaargemaakt. Vandaar dat Lionel Rigolet van Comme chez Soi samenwerkt heeft met Coca-Cola en een aantal gezinnen uitnodigt om gratis te gaan eten bij Comme chez Soi. Zoon Lionel zal instaan voor hapjes en een dessert, maar als hoofdgerecht zal enkel Lionels favoriete gerecht op de kaart staan: vol-au-vent volgens het recept van zijn mama. (RDM)

Wil je kans maken om op 12 september (om 13u) je voeten onder tafel te schuiven in het sterrenrestaurant? Stuur dan snel een leuke foto van je hele gezin aan tafel naar familierecept@coca-cola.com en leg in een paar lijnen uit waarom jij geselecteerd wenst te worden. Een jury met daarin o.a. Lionel en Marie-Louise Rigolet kiest de winnaars op 16 augustus.

Uit een onderzoek van iVox blijkt dat Belgen nog steeds eenvoudige en traditionele maaltijden verkiezen. Vooral stoofvlees met frietjes of kip met appelmoes blijken heel populair. iVox polste bij 627 respondenten op vraag van Coca-Cola naar hun eetgewoonten en favoriete geheim recept. Daaruit blijkt dat eenvoudige gerechten, vaak gebaseerd op een recept dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, nog steeds heel populair zijn. Vooral stoofvlees met frietjes, vol-au-vent of kip met appelmoes blijken de favoriete maaltijden van de gemiddelde Belg. Het mag dan ook niet verwonderen dat ook topchefs fan zijn van traditionele gerechten door hun moeder klaargemaakt. Vandaar dat Lionel Rigolet van Comme chez Soi samenwerkt heeft met Coca-Cola en een aantal gezinnen uitnodigt om gratis te gaan eten bij Comme chez Soi. Zoon Lionel zal instaan voor hapjes en een dessert, maar als hoofdgerecht zal enkel Lionels favoriete gerecht op de kaart staan: vol-au-vent volgens het recept van zijn mama. (RDM)