Moeder en dochter achter het fornuis

Onze Hobbykok van de Week is een duo: Frie Wils en dochter Joke. Zij koken graag samen en presenteren drie lekkere gerechten.

Hoe maakt u het? is een rubriek voor en door hobbykoks, waarin ze tekens een voor-, hoofd- en nagerecht prijsgeven, met een wijntip. Smakelijk!

Joke is jong, getrouwd en grafisch- en letterontwerper van beroep. In haar vrije tijd gaat haar interesse naar design en koken. Zij volgt een opleiding voor hulpkok aan het PIVA in Antwerpen, samen met haar moeder, Frie Wils. De twee hebben de module Initiatie warme keuken afgerond en zijn bijna klaar met De koude keuken, volgend jaar staan Vis en Vlees op het programma.

Joke is een praktische kok, die vertrekt van wat er in de koelkast zit en die rekening houdt met haar man, een echte vleeseter. Als er vrienden op bezoek komen voor het voetbal, bereidt zij iets speciaals.

Frie, die bij Stad Antwerpen werkt en diverse districten van de Groendienst leidt, is een echte cordon bleu, die ervan droomt om ooit een restaurant te openen. Zij leest veel kookboeken en volgt kookrubrieken in diverse bladen. Wekelijks probeert zij iets nieuws uit, vooral gezonde voeding houdt haar bezig.

Wijntip: De keuze van de wijn bij de tajine gaat naar een Chileense rode.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content