Modieus eetadres in Brussel

Bleu de Toi, een antibrasserie’ om met vrienden en collega’s ongedwongen te tafelen, bestaat 20 jaar en viert dat met een tijdelijk verjaarmenu.

Drie vrienden startten twintig jaar terug met een ‘antibrasserie’, die vanaf de eerste dag wist te charmeren door de verfrissende aanpak, het knusse, oude blauwe huisje en de inrichting met indigokleurige accenten. Van het oorspronkelijke groepje bleef Corine Ceulemans over en zij leidt haar eethuisje met vaste hand.

Wat ook bleef, zijn de uitgeholde bintjesaardappelen met zeventien verschillende vullingen en negen bereidingen met verse kreeft. Er wordt gezellig gesmikkeld in een romantische ambiance op het gelijkvloers en op de eerste verdieping.

In de zomer verhuist men naar het sfeervolle, overdekte dakterras, dat zich in het verlengde van de eerste verdieping bevindt en vanwaar je uitkijkt over de ‘achterkant’ van de stad. Bleu de Toi is een adresje om met vrienden en collega’s ongedwongen te tafelen.

De bediening is in het Frans. Er is een tweegangenlunch voor 15 euro, het menu van de maand komt op 30 euro en het verjaarmenu, dat geserveerd wordt van 15 september tot 15 oktober 2012, kost 50 euro, drank inbegrepen.

Bleu de Toi: Cellebroersstraat 73, 1000 Brussel. 02 5024371. Gesloten op zondag, maandag en zaterdagmiddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content