Moderne gastronomie in het Waasland

Warm onthaal en verfijnde keuken liggen aan de basis van het succes van restaurant ’t Korennaer.

De grenzen permanent verleggen en er helemaal voor gaan: dat is het motto van kok Edwin Van Goethem en echtgenote Francine Van Vlierbergen. Dertien jaar lang werd de lat telkens wat hoger gelegd. In die tijd evolueerde ’t Korennaer van een kleinschalig en laagdrempelig eethuis tot een groot en modern gastronomisch restaurant. Aan de basis van dit succes liggen een innemend onthaal, inventieve en verfijnde hedendaagse gerechten bereid uit eersteklasproducten, en betaalbare prijzen.

Als je bij de top van het Waasland wil horen, ben je verplicht om het verdiende geld telkens opnieuw te investeren. ’t Korennaer heeft twee verbouwingen achter de rug en pakt nu uit met een gerieflijke eetzaal en een gedeeltelijk zichtbare keuken. De koks investeerden in kennis en maken gebruik van nieuwe technieken, wanneer deze tot een meerwaarde leiden. Bijzondere producten deden hun intrede, zoals de magische kruidenpoeders van Olivier Roellinger en interessante Japanse en Spaanse delicatessen.

Wij kozen voor het culinaire vijfgangenmenu (65 euro) en betaalden 30 euro voor het wijnarrangement. Gegrilde ganzenlever kwam met Australische fruitkruiden van Vic Cherikoff, walnoot, brioche, peren uit het zoete Land van Waas en een glaasje aromatische Gramona uit het Spaanse Penedès. Gebakken schol van superieure kwaliteit en perfect gegaarde langoustine verschenen met jus van langoustines en groene zeebes uit Nieuw-Guinea, puree van corne-de-gatteaardappel en, in het glas, een karaktervolle Verdicchio Castelli di Jesi. Carpaccio van sint-jakobsvruchten werden smaakvol gecombineerd met Japanse tonburi (‘landkaviaar’, eetbaar zaad van de zomercipres), venkel, koolrabi en saus met neri uni en hishio uni van zee-egel. Daarbij kwam een geurige en volvette Oda Blanc van het Catalaanse Castell del Remei. Het hoofdgerecht was te ver gegaarde wilde eend, overdadig begeleid door zacht spek, varkenswang, butternut, eekhoorntjesbrood, vijg, chips van varkenspoot en een rode Sassomagno, Sant’Antimo als topper uit Toscane.

Deze memorabele maaltijd werd afgesloten met structuren van framboos (zalf, yoghurt en hostie) van de Kolkstee Hoeve en chocolade (mousse, macaron, tuile). (PvD)


Categorie: moderne gastronomie
Keuken: 8,5
Decor: 7,5
Comfort: 7,5
Service: 8
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8,5

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content