Model lanceert atypische foodblog vol inspirerende verhalen

Myla Delbesio © -

Dana Drori is het gezicht en de pen achter de foodblog Afterstastes. Het model stuurt geen ingewikkelde gezondheidsrecepten de wereld in, maar laat boeiende mensen aan het woord over hun relatie met eten.

Dana Drori
Dana Drori © –

Als model werkte Dana Drori onder meer voor L’Oréal, Marie Claire, Jalouse, Grazia en Harper’s Bazaar. Haar blonde haren en blauwe ogen geven haar een engelachtig voorkomen, maar het model toonde al meermaals dat ze meer is dan een mooie verschijning.

Ze behaalde een diploma in Engelse Literatuur, stelde de manier waarop vrouwen soms als objecten behandeld worden in mode-industrie aan de kaak, schrijft columns voor BlackBook Magazine en mag sinds kort ook de foodblog Aftertastes op haar conto schrijven.

Brood en verhalen delen

Model lanceert atypische foodblog vol inspirerende verhalen
© –

Deze blog gaat niet over diëten, koolkuren, raw food of andere voedseltrends. In de plaats van recepten en tips brengt Dana een blog vol essays over herinneringen en emotionele reacties op voedsel. ‘Ik heb het gevoel dat voedsel universeel en alomtegenwoordig is.

Iedereen heeft verhalen over voeding die emoties bevatten. Er zijn al zoveel goede websites en magazines over de bereiding van eten en ik vind dat het internet geen behoefte heeft aan een nieuwe receptenblog,’ vertelde het model aan The Debrief.

Vrouwenrechten in de keuken

Toen Dana verhuisde naar een appartement met een grotere keuken, ontdekte ze de geneugten van koken. ‘Ik voelde me bijna schuldig over de tijd die ik spendeerde aan deze huiselijke taak. Het leek wel alsof ik inging tegen de 21ste eeuwse feministe die ik dacht dat ik was. Dezelfde kritiek kreeg ik ook over het feit dat ik een professioneel model ben’, licht ze toe.

Met haar blog wil ze dus aantonen dat vrouwen ‘allerlei soorten interesses kunnen hebben. Dat kan gaan van model zijn tot koken of politieke discussies voeren. Wat je interesse ook is, je zou er niet voor bekritiseerd moeten worden,’ aldus Dana. Vrouwen vandaag de dag kunnen immers én vrijgevochten én huiselijk zijn.

Model lanceert atypische foodblog vol inspirerende verhalen
© –

Op haar blog laat Dana allerlei intrigerende figuren aan het woord. Onder andere schrijver John Ortved, model Myla Delbesio, ijsmaker Ben Van Leeuwen, bloemkoninginAmirah Kassemen foodieTarajia Morrell krijgen een platform op Aftertastes, waar ze vertellen over hun relatie met eten en hun herinneringen aan bepaalde gerechten. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content