‘Mobiele’ bakkerij Bloch strijkt neer aan Gentse Sint-Pietersstation

© /

De bekende bakkerij Bloch maakte dit jaar een comeback, tot groot jolijt van vele Gentenaars. Na de Vrijdagmarkt parkeert de foodtruck nu ook aan het Sint-Pietersstation met lekkers om te ontbijten en te lunchen. In afwachting van een vast adres.

Vele Gentenaars (en bij uitbreiding alle foodies die de zaak ooit binnenstapten) beginnen spontaan te watertanden wanneer de naam Bloch valt. De artisanale zaak met een geschiedenis van drie generaties bakkersbloed, opende in 1899 een winkel in de Gentse Veldstraat en groeide uit tot de beste warme bakker van de Arteveldestad. Toen in 2008 de deuren sloten verdween meteen ook een monument van de Gentse middenstand.

Na zeven jaar werkt de patisserie, herrezen uit zijn as, aan een nieuwe episode die past in de economische context van de eenentwintigste eeuw. De eerste stap in de wederopstanding was de samenwerking met Delhaize. Dat vertaalt zich in de lekkere, artisanale cakes en suikerbroden die sinds kort de etalages van de supermarktketen sieren

Begin februari werd de warme bakker ook officieel heropend, maar dan op wielen en in de vorm van een foodtruck die enkele dagen in de week opgesteld staat op de Vrijdagmarkt. Vanaf maandag 11 april parkeert diezelfde mobiele Patisserie Alsacienne Bloch ook aan het station Gent-Sint-Pieters, met een gelijklopend assortiment.

'Mobiele' bakkerij Bloch strijkt neer aan Gentse Sint-Pietersstation

Zowel voorbijgangers als pendelaars kunnen er maandag en vrijdag aanschuiven – ’s ochtends, tijdens de lunchtijd of op andere momenten – om de honger te stillen met een huisgemaakte koffiekoek, klein gebak, taart of hartige lekkernijen zoals quiches, pizzataarten en kaasrolletjes. De belegde broodjes worden verzorgd door Stefan Elias, die bijna 20 jaar chef-bakker was bij Bloch. Elke week komen afwisselend ‘limited editions’ op de kaart, zoals chocoladebrioche of speciale notenbroden.

'Mobiele' bakkerij Bloch strijkt neer aan Gentse Sint-Pietersstation

Bedoeling is dat de foodtruck op termijn ook andere locaties in Gent en grote steden in Vlaanderen en Brussel aandoet. Daarna is het tijd voor een échte winkel. De plannen zijn concreet, maar een streefdatum wordt nog niet naar voren geschoven. Bloch is helemaal terug.

'Mobiele' bakkerij Bloch strijkt neer aan Gentse Sint-Pietersstation
'Mobiele' bakkerij Bloch strijkt neer aan Gentse Sint-Pietersstation

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content