Voor 6-8 personen:

3 bollen pizzadeeg van elk 500 g

250 ml extra vergine olijfolie

Bloem

Voor de garnituur:

Schijfjes tomaat

Uienringen

Fijngehakte verse basilicum

Wentel één van de bollen pizzadeeg lichtjes in de bloem en bestrooi het oppervlak van een bakplaat van +/- 38 x 30 cm met bloem.

Rol het deeg uit tot de afmetingen van de bakplaat en leg het erop.

Strijk het deeg in met olie en schik op het grillrooster.

Laat via de directe grillmethode (175° tot 230°C) gedurende 2 tot 3 minuten bakken onder gesloten deksel, tot de onderkant van het deeg mooi geroosterd is. Als er zich bellen vormen op het deeg dan zullen die weer verdwijnen als je het deeg omdraait.

Schuif het deeg weer op de bakplaat en draai het om. Strijk opnieuw in met olie en schuif met de niet geroosterde zijde op het grillrooster. Laat opnieuw 3 tot 4 minuten bakken onder gesloten deksel.

Leg de pizzabodem op een afkoelrooster.

Garneer naar eigen smaak met schijfjes tomaat, uienringen en verse basilicum.

Snij de pizza in stukken.

Herhaal voor de andere twee deegbollen.

Serveer warm.

Wijntip: serveer hierbij een Crémant of zelfs een Crémant Rosé zoals de Crémant de

Bordeaux Brut rosé Jaillance.

Voor 6-8 personen:3 bollen pizzadeeg van elk 500 g250 ml extra vergine olijfolieBloemVoor de garnituur:Schijfjes tomaatUienringenFijngehakte verse basilicumWentel één van de bollen pizzadeeg lichtjes in de bloem en bestrooi het oppervlak van een bakplaat van +/- 38 x 30 cm met bloem.Rol het deeg uit tot de afmetingen van de bakplaat en leg het erop.Strijk het deeg in met olie en schik op het grillrooster. Laat via de directe grillmethode (175° tot 230°C) gedurende 2 tot 3 minuten bakken onder gesloten deksel, tot de onderkant van het deeg mooi geroosterd is. Als er zich bellen vormen op het deeg dan zullen die weer verdwijnen als je het deeg omdraait. Schuif het deeg weer op de bakplaat en draai het om. Strijk opnieuw in met olie en schuif met de niet geroosterde zijde op het grillrooster. Laat opnieuw 3 tot 4 minuten bakken onder gesloten deksel.Leg de pizzabodem op een afkoelrooster.Garneer naar eigen smaak met schijfjes tomaat, uienringen en verse basilicum.Snij de pizza in stukken.Herhaal voor de andere twee deegbollen. Serveer warm.Wijntip: serveer hierbij een Crémant of zelfs een Crémant Rosé zoals de Crémant deBordeaux Brut rosé Jaillance.