De nieuwe oogst Zeeuwse mosselen valt in de smaak. Sinds het mosselseizoen op 24 juli van start ging, is het belangrijkste deel van oogstbare mosselen in de Oosterschelde nu al geconsumeerd. Dat meldt het Mosselkantoor in Yerseke, centrum van de mosselcultuur.

Door de latere start van het mosselseizoen is de vraag groot. Verder blijken de voorraden in de Oosterschelde kleiner dan verwacht, waardoor de huidige aanvoer van Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde een stuk kleiner is dan vooraf ingeschat. Hetgeen leidt tot een schaarste waardoor veilingprijzen op de Mosselveiling in Yerseke oplopen. Dit heeft als gevolg dat consumentenprijzen zullen stijgen. (DB)

De nieuwe oogst Zeeuwse mosselen valt in de smaak. Sinds het mosselseizoen op 24 juli van start ging, is het belangrijkste deel van oogstbare mosselen in de Oosterschelde nu al geconsumeerd. Dat meldt het Mosselkantoor in Yerseke, centrum van de mosselcultuur.Door de latere start van het mosselseizoen is de vraag groot. Verder blijken de voorraden in de Oosterschelde kleiner dan verwacht, waardoor de huidige aanvoer van Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde een stuk kleiner is dan vooraf ingeschat. Hetgeen leidt tot een schaarste waardoor veilingprijzen op de Mosselveiling in Yerseke oplopen. Dit heeft als gevolg dat consumentenprijzen zullen stijgen. (DB)