De befaamde Michelingids brengt een versie uit die enkel gewijd is aan Kyoto en Osaka, de twee toeristische bestemmingen in het westen van Japan. Michelin selecteerde er 150 restaurants, waarvan zeven met drie sterren. De gids is te koop vanaf vrijdag 16 oktober en beschikbaar in het Engels en Japans.

Vooral de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto blijkt een paradijs voor fijnproevers. Want daar bevinden zich zes driesterrenrestaurants. Volgens Michelin is in Kyoto het beste van de Japanse gastronomie te vinden. Het beloonde er 85 restaurants met sterren. De geselecteerde etablissementen bieden ook bijna allemaal authentieke Japanse keuken aan. In Osaka, de derde stad van Japan, is het aanbod gevarieerder. De Michelingids weerhield er zowel restaurants die Franse, Chinese en fusionkeuken aanbieden als echte Japanse eetgelegenheden.

De gids vermeldt ook een lijst van "ryokans", typische Japanse herbergen, waar een kwaliteitsvolle keuken wordt aangeboden.

Belga/AH.

De befaamde Michelingids brengt een versie uit die enkel gewijd is aan Kyoto en Osaka, de twee toeristische bestemmingen in het westen van Japan. Michelin selecteerde er 150 restaurants, waarvan zeven met drie sterren. De gids is te koop vanaf vrijdag 16 oktober en beschikbaar in het Engels en Japans.Vooral de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto blijkt een paradijs voor fijnproevers. Want daar bevinden zich zes driesterrenrestaurants. Volgens Michelin is in Kyoto het beste van de Japanse gastronomie te vinden. Het beloonde er 85 restaurants met sterren. De geselecteerde etablissementen bieden ook bijna allemaal authentieke Japanse keuken aan. In Osaka, de derde stad van Japan, is het aanbod gevarieerder. De Michelingids weerhield er zowel restaurants die Franse, Chinese en fusionkeuken aanbieden als echte Japanse eetgelegenheden. De gids vermeldt ook een lijst van "ryokans", typische Japanse herbergen, waar een kwaliteitsvolle keuken wordt aangeboden. Belga/AH.