• Home
    • zone
    • Meest recent
    • Opinie
    • Mode
    • Beauty
    • Wonen
    • Reizen
    • Culinair
    • Recepten
    • Maatschappij
    • Wedstrijden
    • Acties
    • Puzzelclub
    • Knack Club
    • Archief
    • Het magazine
    • Voordelen abonnees
    • Abonneren
  • Het magazine
  • Voordelenvoor abonnees
  • Abonneren
    • Mijn registratie beheren
    • Mijn nieuwsbrieven beheren
    • Wachtwoord wijzigen
    • Toegang via sociale media
    • Lees later
    • Mijn abonnement beheren
    • Mijn abonnement koppelen
    • Abonneren
    • Voordelen voor abonnees
    • Hulp nodig?
    • Afmelden
    • Nieuws
    • Lifestyle
    • Entertainment
    • Economie
    • Style
    • Geld
    • Beurs
    • KanaalZ
    • Technologie
    • Sport
    • Plusmagazine

      Mevrouw de vakman

      • 13/09/18 om 11:15
      • Bijgewerkt om 11:15
      • Bron : Knack Weekend

      Vier vrouwen die bakken, stremmen, brouwen en vinifiëren. Die kiezen voor nieuwe systemen, oude methoden, voor trage processen en zuivere producten. Ze tonen aan dat als ambacht niet vasthoudt aan het verleden maar de uitdagingen van vandaag durft aan te gaan, er frisse nieuwe ideeën ontstaan.

      Claire Dilewyns brouwt ambachtelijk bier: 'Elk bier heeft zijn eigen verhaal en publiek'

      Claire Dilewyns staat aan het hoofd van brouwerij Dilewyns, een ambachtelijke familiebrouwerij in Dendermonde. Dat een jonge marketeer bier brouwt, heeft alles te maken met het feit dat haar vader na vele jaren zijn oude droom van onder het stof haalde.

      Speculaasbakker Erika laat zich inspireren door haar streek: 'We onderscheiden ons door échte kruiden'

      Erika Vanvuchelen laat zich inspireren door haar streek om nieuwe speculaasrecepten te creëren. Op markten en in streekwinkels vinden haar koekjes gretig aftrek, maar sinds kort ligt de Grazense speculaas ook in de supermarkt - met een ambachtelijk uitzonderingsstatuut.

      Ex-sommelier maakt nu haar eigen wijn: 'Ik moet me als vrouw wel bewijzen'

      Lisanne van Son was zes jaar lang sommelier in het sterrenrestaurant Dôme in Berchem. Sinds twee jaar maakt ze haar eigen wijnen in de Loire.

      Ine Craenhals is kaasmaker: 'Ik heb het nodig om bij mijn kudde te zijn'

      Ine Craenhals gooide na haar opleiding kunstrestauratie het roer om: ze ging biologische landbouw studeren.

      Recepten

      Filters Reset

      Meest gelezen culinair

      'Lookalike'-repen Tony's Chocolonely roepen chocolade-industrie op om méér te doen
      Waarom restaurant Humus x Hortense niet onverdeeld blij is met zijn Groene Michelinster
      Onderzoek: impact coronavirus heeft shopgedrag duurzamer gemaakt
      125 Kortrijkse horecazaken houden symbolische actie: 'over te nemen door overheid'
      Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen
      Wat eten we vandaag? Het weekmenu van 25 januari

      Mocht je nog een excuus nodig hebben om jezelf en je bubbel extra goed in de watten te leggen deze week: met dit weekmenu kan je haast niet anders.

      Deze week in Knack Weekend

      Hoe zullen we reizen in 2021? Zes trends om je post-corona reis te plannen

      Abonneer nu

      Nieuwsbrief

      Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox

      Inschrijven Aanmelden / registreren

      Volg ons

      FR
      FR
      Adverteren Contact Copyright Disclaimer Privacy Policy Cookie instellingen Ontvang webnotificaties

      © 2021 Roularta Media Group
      Alle rechten voorbehouden.