Met deze app koop je rechtstreeks bij de boeren uit jouw streek

© Thomas Louapre

Bij de boer bestellen wat je nodig hebt en het later bij hem persoonlijk afhalen terwijl je een gezellige babbel doet: dat is Boeren & Buren. Het bestellen kon al langer online, maar wordt nu nog gemakkelijker.

Boeren & Buren bestaat op 20 mei een jaar. Ter gelegenheid van die verjaardag brengt de site nu ook een app uit waardoor je nog gemakkelijker bestellingen kan plaatsen, rechtstreeks bij de boer.

Gezellig winkelen

Als “Buur” kan je in enkele klikken een account aanmaken en aansluiten bij een lokale online community, de dichtstbijzijnde Buurderij. Je bestelt er wat en wanneer je wil. Eénmaal per week kan je je bestelling dan afhalen op een vaste locatie, de Buurderij.

Boeren stellen zelf hun prijs vast en bevinden zich op gemiddeld 19 km van de Buurderij. Doordat ze op voorhand precies weten hoeveel ze moeten produceren, komen ze niet met voedseloverschotten te zitten: ze halen pas iets van het veld wanneer dat ook verkocht is.

Bovendien wordt alles de dag voordien of de dag zelf van de Buurderij klaargemaakt. Verser kan je het niet hebben.

Met deze app koop je rechtstreeks bij de boeren uit jouw streek
© Boeren en Buren

De Producenten zijn zelf aanwezig op de bijeenkomst. Je kan ze vragen stellen over hun producten en productiewijze of gewoon een babbeltje slaan. Op die manier kom je veel te weten over wat je eet en wie het maakt. Op de Buurderij ontmoet je ook je Buren en wordt boodschappen doen weer een sociale en gezellige belevenis.

Gratis app

De iOS app, voor iedereen met een iPhone 4S of hoger, is gratis en in het Nederlands beschikbaar via de iTuneswinkel . De Android-versie staat ook op de planning, maar wie zo’n telefoon heeft, kan zich alvast troosten met de gedachte dat de mobiele website beter werkt op Android.

Vlaanderen kent ondertussen al 15 Buurderijen, 11 000 aangesloten Buren en 125 Boeren en ambachtelijke producenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content