Meet Meat in Ukkel: Argentijnse vleesspecialiteiten van superieur niveau

© GF

Bij Meet Meat geniet je van superieure vleesgerechten en een uitstekende bediening in een ongedwongen sfeer. (****)

Minder en beter, daar draait het om als we het over onze vleesconsumptie hebben. Als we dan toch eens een stukje rundvlees eten, laat het dan de tira de ancho zijn, die hier nauwelijks te vinden is. De tira de ancho is een spiraalvormig uitgesneden ribeye (vlees van de fijne rib).

Meet Meat staat voor: twee restaurants die van geselecteerd Argentijns vlees een specialiteit maakten. De eerste opende twaalf jaar geleden in de Brusselse Schumanwijk, de tweede volgde vier jaar later in Ukkel.

Aan het roer staan Philippe en Patricia Wiener. Philippe studeerde hotelmanagement in Lausanne, belandde in de financiële wereld, maar droomde van een restaurant met een eigen concept. Patricia is diëtiste. De twee gingen samenwerken met grootinvoerder Rellman Foods, die zorgt voor een selectie in de haciënda’s op de Pampa Humeda, waar de Angus- en Hereford-vleesrunderen worden gekweekt.

Patricia Wiener komt in aanmerking voor de titel van Gastvrouw van het Jaar.

De vestiging in Ukkel kwam op de plek waar voorheen het fabelachtige jazz- en nachtrestaurant Mozart was. De klassieke inrichting maakte plaats voor een open en licht decor. In de keuken is er een asado gasgrill en er is een grote glazen wijnkast met een honderdtal referenties. Voor de deur is er een stadsterras.

De ontvangst van Patricia Wiener is persoonlijk: ze komt in aanmerking voor de titel van Gastvrouw van het Jaar. De bediening is drietalig en dat geldt ook voor de kaart. Bij de voorgerechten zien we zalmtartaar op Japanse wijze en bij de hoofdgerechten zijn er klassieke grillgerechten (lenderibstuk, rumsteak, contrefilet, filet van 200 tot 750 g (van 16,50 tot 85 euro), opgediend met hofmeesterboter of zurige Argentijnse chimichurrisaus, salade en frieten of aardappel in de schil. Wij kozen een Italiaanse schotel met mozzarella di bufala DOP, gegrilde paprika, aubergine en courgette (13 euro) en tiradito van zalmcarpaccio met rode ui, chilipeper, koriander en limoen (13 euro). Wij kozen elk een ander stukje Argentijns vlees. De Medialune de vacio, wat staat voor bavette, was traag gebakken. Het gespierde vlees was in schijven gesneden, sappig en smaakvol (20 euro voor 200 g). Het vlees van de tira de ancho was langzaam gegrild (48 euro voor 550 g). Je eet het langwerpige stuk van links naar rechts: bij elke afgesneden schijf wordt het malse vlees vetter en rijker van smaak. Daarbij hoorden prima frieten en een goed aangemaakte gemengde salade. Afsluiten kan met dulce de leche karamelijs of gebak (9,50 euro). Wij vonden de ontvangst en het eten van een superieur niveau en de prijzen toegankelijk.

Meet Meat

Type keuken: Argentijnse vleesspecialiteiten.

Sfeer en geluid: zonder stijfheid, zonder lawaai.

Rekening: à la carte gemiddeld 55 euro.

Alsembergsesteenweg 541, 1180 Ukkel – 02 219 16 52 – meetmeat.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content