• Home
    • zone
    • Meest recent
    • Opinie
    • Mode
    • Beauty
    • Wonen
    • Reizen
    • Culinair
    • Recepten
    • Maatschappij
    • Wedstrijden
    • Acties
    • Puzzelclub
    • Knack Club
    • Archief
    • Het magazine
    • Voordelen abonnees
    • Abonneren
  • Het magazine
  • Voordelenvoor abonnees
  • Abonneren
    • Mijn registratie beheren
    • Mijn nieuwsbrieven beheren
    • Wachtwoord wijzigen
    • Toegang via sociale media
    • Lees later
    • Mijn abonnement beheren
    • Mijn abonnement koppelen
    • Abonneren
    • Voordelen voor abonnees
    • Hulp nodig?
    • Afmelden
    • Nieuws
    • Lifestyle
    • Entertainment
    • Economie
    • Style
    • Geld
    • Beurs
    • KanaalZ
    • Technologie
    • Sport
    • Plusmagazine

      Meester & chef

      • 12/09/18 om 11:27
      • Bijgewerkt om 11:29
      • Bron : Knack Weekend

      Op de koksschool leerden ze koken, maar het vuur werd pas echt aangewakkerd door de mensen die in hen geloofden. Vier chef-koks vertellen over die ene chef die vertrouwen gaf, potentieel zag of radicaal anders was.

      Chef-kok Francesca Sterckx over haar mentors: 'Bij Ferdy leerde ik écht vlees en vis bakken'

      Francesca Sterckx deed ervaring op in sterrenzaken als Eyckerhof en 't Fornuis bij Ferdy en Ann Debecker. Ze opende vorig jaar een eigen restaurant, Mistinguett, in het centrum van haar thuisstad Aarschot.

      Chef Geert Van Hecke over zijn mentor Alain Chapel: 'Kaviaar kwam zijn keuken niet binnen'

      Geert Van Hecke werd in zijn restaurant De Karmeliet de eerste driesterrenchef van Vlaanderen. Na 33 jaar sloot hij in 2016 zijn sterrenzaak. Nu staat hij een paar huizen verder achter de potten van het kleinschaligere Zet'joe. De sterren kan hij niet ontlopen, want een jaar na de opening kreeg hij er al eentje toebedeeld.

      Chef Davy Schellemans over Kobe Desramaults: 'Hij leerde me verder denken dan wat evident is'

      Davy Schellemans is de chef van restaurant Veranda: vroeger een piepklein zaakje in Berchem, nu een ruim en kosmopolitisch restaurant annex wijnbar op het Antwerpse Noord. Hij vertelt over zijn 'mentor' Kobe Desramaults.

      Recepten

      Filters Reset

      Meest gelezen culinair

      Italiaanse restauranthouders roepen op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en openen deuren
      Michelingids 2021: dit zijn alle sterrenrestaurants van België
      Wie is autodidact Viki Geunes, Belgiës nieuwe driesterrenchef?
      Hasselt kaapt vijf Belgian Vegan Awards weg
      Koffiebedrijven houden duurzame beloftes niet
      Wat eten we vandaag? Het weekmenu van 18 januari

      Goed nieuws voor wie de winter stilaan beu wordt: de dagen zijn alweer aan het lengen en dagen vol langer licht zijn onmiskenbaar op komst. Goed nieuws voor wie de winter wel net zo gezellig vindt: met dit verwarmend menu kan je er weer een week tegenaan.

      Deze week in Knack Weekend

      Zorgpersoneel over het afgelopen jaar: 'Het leek wel een sciencefictionfilm'

      Abonneer nu

      Nieuwsbrief

      Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox

      Inschrijven Aanmelden / registreren

      Volg ons

      FR
      FR
      Adverteren Contact Copyright Disclaimer Privacy Policy Cookie instellingen Ontvang webnotificaties

      © 2021 Roularta Media Group
      Alle rechten voorbehouden.