Op de koksschool leerden ze koken, maar het vuur werd pas echt aangewakkerd door de mensen die in hen geloofden. Vier chef-koks vertellen over die ene chef die vertrouwen gaf, potentieel zag of radicaal anders was.
Francesca Sterckx deed ervaring op in sterrenzaken als Eyckerhof en 't Fornuis bij Ferdy en Ann Debecker. Ze opende vorig jaar een eigen restaurant, Mistinguett, in het centrum van haar thuisstad Aarschot.
Geert Van Hecke werd in zijn restaurant De Karmeliet de eerste driesterrenchef van Vlaanderen. Na 33 jaar sloot hij in 2016 zijn sterrenzaak. Nu staat hij een paar huizen verder achter de potten van het kleinschaligere Zet'joe. De sterren kan hij niet ontlopen, want een jaar na de opening kreeg hij er al eentje toebedeeld.
Davy Schellemans is de chef van restaurant Veranda: vroeger een piepklein zaakje in Berchem, nu een ruim en kosmopolitisch restaurant annex wijnbar op het Antwerpse Noord. Hij vertelt over zijn 'mentor' Kobe Desramaults.