Mechelaars die een uitstapje maken naar Amsterdam kunnen vanaf zaterdag 5 april een extra attractie toevoegen aan hun todolijst. Aan de Sloterkade in het hart van de binnenstad opent het café "Van Mechelen", een initiatief van twee Nederlandse horecaondernemers die hun hart aan de Dijlestad verloren zijn. Binnenin zijn tal van verwijzingen naar Mechelen te vinden.

Eind vorig jaar zochten de twee Nederlanders contact met Mechels schepen Greet Geypen (Open Vld). Ze bleken op zoek naar oude straatnaamborden, posters en andere attributen uit Mechelen.

"Deze heren wilden in Amsterdam een stukje Mechelen creëren", zegt Geypen. "Het is al flatterend wanneer buitenlanders onze stad met mooie complimenten overladen, maar dat ze een café naar ons vernoemen en met Mechelse attributen inrichten, daar kan je als Mechelaar alleen maar trots op zijn."

Zaterdag opent het café, een soort stadscafé en gastropub, met onder meer een retro bargedeelte waar Mechelse posters en straatnaamborden terug te vinden zijn en verschillende Mechelse bieren uit de tap vloeien.

"'Van Mechelen' staat voor Bourgondisch genieten in een informele sfeer en in een prachtige industriële ruimte, aangevuld met Mechelse accenten", leggen zaakvoerders Pieter Van Der Schaaf en Rik Van der Gaag uit. "We hopen zo onze liefde voor Mechelen door te geven aan onze klanten en hen de stad beter te leren kennen." (Belga/DB)

Mechelaars die een uitstapje maken naar Amsterdam kunnen vanaf zaterdag 5 april een extra attractie toevoegen aan hun todolijst. Aan de Sloterkade in het hart van de binnenstad opent het café "Van Mechelen", een initiatief van twee Nederlandse horecaondernemers die hun hart aan de Dijlestad verloren zijn. Binnenin zijn tal van verwijzingen naar Mechelen te vinden. Eind vorig jaar zochten de twee Nederlanders contact met Mechels schepen Greet Geypen (Open Vld). Ze bleken op zoek naar oude straatnaamborden, posters en andere attributen uit Mechelen. "Deze heren wilden in Amsterdam een stukje Mechelen creëren", zegt Geypen. "Het is al flatterend wanneer buitenlanders onze stad met mooie complimenten overladen, maar dat ze een café naar ons vernoemen en met Mechelse attributen inrichten, daar kan je als Mechelaar alleen maar trots op zijn." Zaterdag opent het café, een soort stadscafé en gastropub, met onder meer een retro bargedeelte waar Mechelse posters en straatnaamborden terug te vinden zijn en verschillende Mechelse bieren uit de tap vloeien. "'Van Mechelen' staat voor Bourgondisch genieten in een informele sfeer en in een prachtige industriële ruimte, aangevuld met Mechelse accenten", leggen zaakvoerders Pieter Van Der Schaaf en Rik Van der Gaag uit. "We hopen zo onze liefde voor Mechelen door te geven aan onze klanten en hen de stad beter te leren kennen." (Belga/DB)