McDonald’s eist 18 miljoen van Firenze omdat het tiende vestiging weigert

© iStockphoto

McDonald’s eist 18 miljoen euro van Firenze. De stad weigert een vergunning af te leveren voor een nieuwe, tiende vestiging van de fastfoodketen.

De nieuwe McDonald’s zou op de Piazza del Duomo, het plein voor de beroemde kathedraal, komen. Burgemeester Dario Nardella weigerde de nodige vergunning al in juni, onder druk van plaatselijke groepen. Nu komt het beroep van McDonalds voor een regionale administratieve rechtbank. Daartegen kan opnieuw in beroep gegaan worden, wat betekent dat de juridische strijd de eerste paar jaar waarschijnlijk niet beslist zal worden.

‘We gaan volledig akkoord dat het culturele en artistieke erfgoed en de historische Italiaanse stadscentra beschermd moeten worden, net als de tradities en de historische kleine winkels’, aldus McDonald’s in een verklaring. ‘Maar discriminerende regelgeving, die de vrijheid van privĂ©-initiatief schaadt, kunnen we niet aanvaarden.’

Enkele weken terug leidden de plannen om in Vaticaanstad een McDonald’s te openen tot heel wat controverse. Er zijn al negen vestigingen van de hamburgerketen in Firenze. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content