De fastfoodketen McDonald's heeft de stad Milaan voor de rechter gedaagd omdat ze hun gebouw zijn kwijtgeraakt aan Prada. Dat meldt The Financial Times.

Omdat rechtszaken de laatste tijd weer uit de grond rijzen als paddenstoelen hebben we er nog eentje voor u, dit keer in de categorie: twee namen die je nooit dacht in dezelfde zin te horen.

McDonalds had de voorbije 20 jaar een restaurant in de Galleria Vittorio Emanuele omringd door winkels van Louis Vuitton en Gucci. De stad Milaan heeft beslist om dit pand te verhuren aan Prada, maar daar is McDonalds het niet eens mee.

De fastfoodketen beweert dat zij de enige zaak waren in de galerij zonder clausule in hun contract waarin staat dat zij eerst moeten gevraagd worden of ze het contract willen verlengen. Zonder die clausule mogen de eigenaars - in dit geval de stad Milaan - overleg plegen met een andere partij zonder de huidige huurder te verwittigen.
Daarom eist McDonalds 24 miljoen euro van de stad. "We willen niet in gevecht gaan met Milaan, maar dit is niet eerlijk", zegt Roberto Masi, de CEO van McDonald's in Italië.

Er zijn ondertussen al honderden fans op facebook die de fastfoodketen steunen. (RDM)

De fastfoodketen McDonald's heeft de stad Milaan voor de rechter gedaagd omdat ze hun gebouw zijn kwijtgeraakt aan Prada. Dat meldt The Financial Times. Omdat rechtszaken de laatste tijd weer uit de grond rijzen als paddenstoelen hebben we er nog eentje voor u, dit keer in de categorie: twee namen die je nooit dacht in dezelfde zin te horen. McDonalds had de voorbije 20 jaar een restaurant in de Galleria Vittorio Emanuele omringd door winkels van Louis Vuitton en Gucci. De stad Milaan heeft beslist om dit pand te verhuren aan Prada, maar daar is McDonalds het niet eens mee. De fastfoodketen beweert dat zij de enige zaak waren in de galerij zonder clausule in hun contract waarin staat dat zij eerst moeten gevraagd worden of ze het contract willen verlengen. Zonder die clausule mogen de eigenaars - in dit geval de stad Milaan - overleg plegen met een andere partij zonder de huidige huurder te verwittigen. Daarom eist McDonalds 24 miljoen euro van de stad. "We willen niet in gevecht gaan met Milaan, maar dit is niet eerlijk", zegt Roberto Masi, de CEO van McDonald's in Italië. Er zijn ondertussen al honderden fans op facebook die de fastfoodketen steunen. (RDM)