Masterclass kookt met Axel Colonna-Cesari

In de nieuwe aflevering van de kooklessenreeks Masterclass bereidt Axel Colonna-Cesari, chef van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver, een heerlijk gerecht met langoustines.

Masterclass is tot en met 22 december te volgen op Kanaal Z, telkens in de weekendlus.

Axel Colonna-Cesari’s grootouders stamden af van adel en de familie bezit nog steeds een kasteel in Corsica. De kok zelf hecht daar niet veel belang aan, respect moet je verdienen is zijn motto.

Hij begon op jonge leeftijd in het kustrestaurant van zijn ouders en reed op zijn vrije dagen naar Brussel, waar hij bij Bruneau in de leer ging.

Axel was executive chef-kok van de restaurants en feestzalen van L’Auberge du Pêcheur, waar hij leerde organiseren. Vorig jaar opende hij zijn eigen restaurant, Centpourcent, in Sint-Katelijne-Waver, waar hij voorzichtig begon om wat later alle registers open te trekken.

Bekijk hieronder de bereiding van langoustines met snijbiet, guacamole, piment, kikkererwtenjus, chermoula en pindanoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content