Masterclass 2014: In de leer bij topchef Lode de Roover

In de nieuwe Masterclass-reeks vertellen beloftevolle topchefs inspirerende verhalen en bereiden ze heerlijke gerechten. Lode De Roover van restaurant Fleur de Lin mag de spits afbijten.

Fleur de Lin werd op de kaart gezet door twee ervaren jonge mensen. Kok Lode De Roover (30) studeerde af aan Ter Groene Poorte en ging in de leer in betere eethuizen (Comme Chez Soi, La Bergerie, Eyckerhof, ’t Korennaer). Hij verwierf in 2011 de titel Eerste Kok van België, Prosper Montagné.

In zijn eigen restaurant kiest hij voor topproducten, die hij met eerbied behandelt en met speelse garnituren omlijst. Gastvrouw is Barbara Dhondt. Zij studeerde af aan Ter Duinen en deed horecaervaring op in binnen- en buitenland. Plaats van gebeuren zijn de voormalige kantoren van spinnerij Zevensterre. De spijskaart beperkt zich tot vier voor- en vier hoofdgerechten. De aandacht wordt geleid naar de menu’s.

Restaurant Fleur de Lin: Lokerenbaan 100, 9240 Zele. 052 44 45 00.. Menu’s van 35 tot 60 euro. Gesloten maandag, dinsdag en zaterdagmiddag.

Bekijk hieronder de masterclass van deze veelbelovende kok, en ontdek het recept. Meer info over Masterclass 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content