Masterclass 2014: In de leer bij Didier Bourdeaux

© gf

Bekijk de nieuwe Masterclass met Didier Bourdeaux van restaurant Maison D in Ronse. De beloftevolle Vlaamse chef kookt voor ex-topwielrenner Peter Van Petegem.

Masterclass 2014: In de leer bij Didier Bourdeaux
© gf

Maison D werd in december 2012 geopend door Didier Bourdeaux en Delfine Van Der Straten. Didier (29) is van Diksmuide. Hij liep school in Ter Duinen in Koksijde, deed stage in De Karmeliet en bleef daar uiteindelijk twee jaar. Van daaruit vertrok hij naar Château du Mylord in Ellezelles, waar hij acht jaar werkte, waarvan de laatste zes jaar als souschef.

Maison D heeft zijn onderkomen in een voornaam huis uit het begin van de vorige eeuw. De benedenverdieping werd met respect voor het verleden heringericht door succesarchitect Lieven Musschoot. Bourdeaux kookt met visie. Hij kiest voor bereidingen die niet te vergezocht zijn en waarin eersteklasproducten spreken.

Restaurant Maison D, Charles Vandendoorenstraat 10, 9600 Ronse. 056 607 465. Zaterdagmiddag, zondagavond en maandag gesloten.

Bekijk hieronder zijn kooksessie tijdens Masterclass 2014. Klik hier voor het recept met Rundsvlees “BlackAngus”, butternutpompoen en Brugge Goud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content