Masterclass 2014: In de leer bij chef-kok Martijn Defauw

In zijn tweede kooksessie gaat de jonge chef Martijn Defauw aan de slag met het zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees Wagyu.

Hotel Damier dateert uit 1398, heeft een gevel uit 1769, ligt aan de Markt van Kortrijk en herbergt een stijlvol bruin caf├ę en een gastronomisch restaurant. Het complex werd in 2011 gekocht door de Kortrijkse ondernemer Yvan Vindevogel (Omega Pharma, Vemedia, Coppperhead Gin). In de keuken werd aanstormend jong talent ge├»nstalleerd: de 26-jarige chef Martijn Defauw (26) en de 25-jarige souschef Niels Vroman.

Martijn werkte eerder in De Herborist en liet zijn stempel achter bij Table d’Amis. Er wordt gekokkereld met visie en de gerechten die op de borden komen zijn zuiver en toegankelijk, en gemaakt op basis van hoofdzakelijk biologische lokale producten. De spijskaart is beknopt en de aandacht gaat naar het Menu Jeunesse van vier gangen (50 euro).

Bekijk hieronder het gerecht dat hij bereidt tijdens zijn tweede kooksessie in Masterclass 2014, en ontdek het recept.

Hotel Damier: Grote Markt 41, 8500 Kortrijk. 056 22 15 47. 42 hotelkamers en vergaderzalen met daglicht. Driegangenlunch 33 euro. Het restaurant is gesloten op zondag en maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content