Masterclass 2014: In de leer bij 5 beloftevolle Vlaamse chefs

De zevende editie van het kookprogramma ‘Masterclass’ zet opnieuw vijf beloftevolle Vlaamse chefs in de kijker.

De Vlaamse tv-zender Kanaal Z biedt ondernemers en actieve Vlamingen op werkdagen actuele informatie en brengt in het weekend ook ontspanningsprogramma’s. Daar hoort natuurlijk koken bij.

Het succes van het kook- en praatprogramma Masterclass, dat dit jaar aan zijn zevende editie toe is, bewijst dat het inspeelt op een behoefte bij de kijker om culinair op te hoogte te blijven en tegelijk geamuseerd en ge├»nformeerd te worden over uiteenlopende thema’s. Centraal staat telkens een veelbelovende chef-kok, die werd geselecteerd vanwege zijn talent en inzet, en – ook en vooral – omdat hij alles heeft om uit te groeien tot een grote chef van morgen.

Tien afleveringen lang bereidt een gastkok bijzondere gerechten met behulp van geavanceerde keukentoestellen. En in iedere aflevering is er een gast. De genodigden zijn stuk voor stuk boeiende persoonlijkheden uit de interessesfeer van de chef. Dat kan iemand zijn die hem heeft geïnspireerd in zijn denken of evolueren, als mens en als ondernemer maar ook wat betreft zijn culinaire prestaties, of iemand met bijzondere inzichten uit de politieke wereld. De veelbelovende confrontaties worden in goede banen geleid door presentatrice Ianka Fleerackers.

Het thema dat gedurende de hele reeks terugkomt is ‘de nieuwe luxe’. Daarmee bedoelt men niet een gouden horloge, een dure champagne of een snelle auto maar wel meer ingetogen luxe. Het zijn filosofische onderwerpen, waar de hardwerkende mens van vandaag behoefte aan heeft, zoals de stilte van een moment in de natuur, ver weg van de drukte, de waarde van duurzame producten, het volmaakte van eerlijke voeding zoals op een natuurlijke manier tot wasdom gekomen groenten, de pure smaken van een gerecht dat perfect is in zijn eenvoud. Ook emoties en gewaarwordingen worden met dit thema verbonden, waardoor het leidmotief vele gedaanten kan aannemen.

Praktisch

De nieuwe reeks Masterclass loopt op Kanaal Z van 27 september tot 30 november 2014. De opnames hebben plaats in de showroom/winkel van bulthaup in Brugge. Lode de Roover (Fleur de Lin, Zele) mag de spits afbijten. De andere deelnemende chefs zijn Martijn Defauw (Damier, Kortrijk), Kris Verscheure (Ma Passion, Roeselare), Didier Bordeaux (Maison D, Ronse) en Edwin Van Goethem (’t Korennaer, Nieuwkerken-Waas).

De recepten vind je telkens na de aflevering op deze site. (PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content