Filip Claeys is een ware keukenfreak, die stamt uit een koksgeslacht (vader behaalde faam in La Souricière in Adinkerke). Filip stond 6,5 jaar naast Geert Van Hecke in De Karmeliet en verhuisde daarna naar Oud Sluis. Daar lag hij als souschef vijf jaar lang aan de basis van het culinaire trapezewerk waarmee Sergio Herman zijn Oud Sluis wist te positioneren bij de beste restaurants.

Filip komt op voor de Vlaamse vissers en promoot in zijn restaurant de bijvangst en minder bekende vissen, zoals steenbolk, horsmakreel, heek, hondshaai en Schotse schartong. In deze Masterclasse bereidt hij langoustines met jus van Brugse kaas met ijspegels en olie van laurier.

Restaurant De Jonkman: Maalsesteenweg 438, 8310 Sint-Kruis, Brugge. 050 36 07 67.

Filip Claeys is een ware keukenfreak, die stamt uit een koksgeslacht (vader behaalde faam in La Souricière in Adinkerke). Filip stond 6,5 jaar naast Geert Van Hecke in De Karmeliet en verhuisde daarna naar Oud Sluis. Daar lag hij als souschef vijf jaar lang aan de basis van het culinaire trapezewerk waarmee Sergio Herman zijn Oud Sluis wist te positioneren bij de beste restaurants. Filip komt op voor de Vlaamse vissers en promoot in zijn restaurant de bijvangst en minder bekende vissen, zoals steenbolk, horsmakreel, heek, hondshaai en Schotse schartong. In deze Masterclasse bereidt hij langoustines met jus van Brugse kaas met ijspegels en olie van laurier.