Masterclass 2013: Nieuwe reeks met 5 topchefs

Vanaf 19 oktober loopt op Kanaal Z de nieuwe reeks van het culinaire programma Masterclass. Topchefs van deze zesde editie zijn Michaël Vrijmoed, Olly Ceulenaere, Filip Claeys, Matthieu Beudaert en Edwin Menue.

Masterclass 2013Vanaf 19 oktober op Kanaal Z

Op 19 oktober start op Kanaal Z de zesde uitgave van het culinaire programma Masterclass. In deze nieuwe reeks komen vijf jonge, getalenteerde koks naar de kookstudio. Zij ontvangen elk een gast die hun na aan het hart ligt. Ianka Fleerackers verzorgt opnieuw de presentatie.
Tv-zender Kanaal Z brengt veelzijdige informatie en nieuws bestemd voor ondernemers en andere actieve Vlamingen. Op weekdagen komt de brede actualiteit aan bod, tijdens de weekends zijn de programma’s gericht op ontspanning en inspiratie. Dan is de tijd aangebroken om thuis de keukenschort voor te binden en de pannen tevoorschijn te halen.

De nieuwe reeks van Masterclass bestaat uit tien afleveringen, die lopen van 19 oktober tot 22 december. Er werden vijf jonge, dynamische topchefs geselecteerd met wie telkens twee uitzendingen van twaalf minuten worden gemaakt. In iedere aflevering nemen ze zelf een gast mee, die niet uit de restaurantwereld afkomstig is.

De gereputeerde chefs die naar de pop-upkookstudio komen zijn: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Olly Ceulenaere (tot voor kort Volta, hij nam De Avonden in Ham over, waar hij tegen eind dit jaar zijn eigen restaurant opent), Filip Claeys (De Jonkman), Matthieu Beudaert (Table d’Amis) en Edwin Menue (Cuines, 33).

Hun genodigden zijn: banketbakker Joost Arijs, architect en scenograaf Karel Vanhooren, kunstenaar William Sweetlove, algemeen directeur Festival van Vlaanderen Kortrijk Joost Fonteyne, chocolatier Dominique Persoone, kunstschilder Koen Van den Broek, Peter Coucquyt van het innovatiecentrum Sense for Taste, fotograaf Jelle Vermeersch, architect Jan De Vylder en motorcrosser Stefan Everts.

De topchefs bereiden voor deze bijzondere gasten de lekkerste gerechten met regionale streekproducten en vertellen tussendoor hoe zij als moedige ondernemers hun restaurant beheren.

Het succes van de Vlaamse reeksen heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar ook een Waalse versie van Masterclass op Canal Z komt. De Franstalige uitzendingen lopen van 16 november tot 15 december. De recepten van de Vlaamse reeks vindt u telkens op deze website.

Chef Michael Vrijmoed mag de spits afbijten. In de eerste aflevering kookt hij in bijzijn van patissier/chocolatier Joost Arijs. (PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content