Mary Pop-in: lekker brunchen met voedseloverschotten

© Lies Engelen

Mary Pop-in, een verwijzing naar de nanny met magische krachten, toont dat er met gerecupereerde voedsel ook lekker gekookt kan worden. Elke zondag kan er gebruncht worden, één keer per maand verschijnt er een gastronomisch vegetarisch diner op tafel.

Het Brusselse food waste-collectief Eatmosphere redt elke week 120 kg perfect goed eten van de vuilnisbak. Ze verdelen het onder sociale organisaties, maar proberen ook een breed publiek te betrekken bij hun enthousiaste strijd tegen voedselverspilling. Op de Belle-Vue-site aan het kanaal in Molenbeek, organiseren ze daarom elke zondag een brunch onder de naam Mary Pop-in.

Op het bord verschijnen smakelijke brunchgerechten gemaakt van overschotten van een lokale koekjesfabrikant, koffiebrander, bierbrouwer, biosupermarkt en champignonkweker, aangevuld met producten van Brusselse artisans. Eén keer in de maand stelt Mary Pop-in haar deuren open voor een chef die de overschotten omtovert tot een gastronomisch vegetarisch diner.

‘We koken vegetarisch om te laten zien dat je ook een mooi en zeer lekker bord kan creëren zonder vlees of vis te gebruiken, en om mensen bewust te maken van de impact van dierlijke producten op het milieu’, aldus oprichter Steven Desair van Eatmosphere. (BS/DB)

Mary Pop-in, Henegouwenkaai 41-43, 1080 Sint-Jans-Molenbeek. Elke zondag van 11 tot 16 u. marypop-in.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content