Abdelaziz Bouchaal, de eigenaar van restaurant Khaïma, hielp in Marokko een Belg met pech onderweg. Uit die ontmoeting ontstond de vriendschap die Abdelaziz naar België leidde. Hier studeerde hij politieke wetenschappen en internationale politiek. Met het diploma op zak stortte hij zich in de horeca.

Khaïma is zijn derde restaurant en dateert uit 1997. Het decor is opgebouwd uit tapijten, Marokkaanse stoffen met glitters, tafels met gegraveerd koper en Marokkaanse lantaarns. De tweede eetzaal is ingericht als een Moors café, dat de naam Les Follies Berbères draagt.

De spijskaart is opgebouwd uit verzorgde klassiekers uit de keuken van Noordwest-Afrika: harira-soep, pastilla, briouats, mezze, merguez, kefta, tajine en tien variëteiten couscous. (PvD)

Khaïma: Waversesteenweg 1390, 1160 Brussel. 02 675 00 04. Alle dagen open

Abdelaziz Bouchaal, de eigenaar van restaurant Khaïma, hielp in Marokko een Belg met pech onderweg. Uit die ontmoeting ontstond de vriendschap die Abdelaziz naar België leidde. Hier studeerde hij politieke wetenschappen en internationale politiek. Met het diploma op zak stortte hij zich in de horeca. Khaïma is zijn derde restaurant en dateert uit 1997. Het decor is opgebouwd uit tapijten, Marokkaanse stoffen met glitters, tafels met gegraveerd koper en Marokkaanse lantaarns. De tweede eetzaal is ingericht als een Moors café, dat de naam Les Follies Berbères draagt. De spijskaart is opgebouwd uit verzorgde klassiekers uit de keuken van Noordwest-Afrika: harira-soep, pastilla, briouats, mezze, merguez, kefta, tajine en tien variëteiten couscous. (PvD)