Na Antwerpen en Knokke trakteert de Brusselse chocoladebewerker Pierre Marcolini ook Gent op een pop-upwinkel. Place to be is de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en Onderbergen 10. Eind dit jaar, op 31 december 2012, sluit de winkel opnieuw de deuren.

Pierre Marcolini startte zijn zaak in Brussel. Hij heeft naast winkels in de hoofdstad, ook vestigingen in Namen en Luik. In het buitenland is zijn chocolade verkrijgbaar in Parijs, Londen, Koeweit en Tokio.

Primitieve Chocolade

Omdat Marcolini zelf alles controleert, van boon tot eindproduct, kan hij zijn diverse chocolades een authentieke terroir-identiteit meegeven. De bonen komen meestal van duurzaam gerunde cacaoplantages waarvan hij de eigenaars kent. Het nieuwste product waarmee hij uitpakt, ontstond tijdens het fijnpersen van de cacaomassa: Primitieve Chocolade.

Deze chocolade ziet eruit als 'halffabricaat' maar bevat alle smaak- en textuurkenmerken van het eindproduct. De smaak is 'fragiel en subtiel'. De chocolade kan dienen als tussendoortje, als broodbeleg, ter vervanging van cacaopoeder of als decoratie. (DB)

Primitieve Chocolade is te koop in alle winkels, puur of melkchocolade, 8,90 euro.

Na Antwerpen en Knokke trakteert de Brusselse chocoladebewerker Pierre Marcolini ook Gent op een pop-upwinkel. Place to be is de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en Onderbergen 10. Eind dit jaar, op 31 december 2012, sluit de winkel opnieuw de deuren. Pierre Marcolini startte zijn zaak in Brussel. Hij heeft naast winkels in de hoofdstad, ook vestigingen in Namen en Luik. In het buitenland is zijn chocolade verkrijgbaar in Parijs, Londen, Koeweit en Tokio. Primitieve ChocoladeOmdat Marcolini zelf alles controleert, van boon tot eindproduct, kan hij zijn diverse chocolades een authentieke terroir-identiteit meegeven. De bonen komen meestal van duurzaam gerunde cacaoplantages waarvan hij de eigenaars kent. Het nieuwste product waarmee hij uitpakt, ontstond tijdens het fijnpersen van de cacaomassa: Primitieve Chocolade.Deze chocolade ziet eruit als 'halffabricaat' maar bevat alle smaak- en textuurkenmerken van het eindproduct. De smaak is 'fragiel en subtiel'. De chocolade kan dienen als tussendoortje, als broodbeleg, ter vervanging van cacaopoeder of als decoratie. (DB) Primitieve Chocolade is te koop in alle winkels, puur of melkchocolade, 8,90 euro.