Voor lekkerbekken die niet op een handje euro's hoeven te kijken is er de Marché des Chefs. Dit fijnkostdepot in de Brusselse bovenstad bestaat uit een vijftal koelkamers en drie bureaus. De handel werd opgezet door Jean Mailliant, de man die in zijn gloriedagen met goud belegde restaurants exploiteerde, zoals Village Gourmand en Carlton.

Marché des Chefs haalt de superproducten uit Frankrijk en levert aan gastronomische restaurants en particulieren met goede smaak. Men kan zelf het exquise lekkers uitzoeken. Bij de groenten vind je weelderig geurende meloenen uit Sardinië, wilde paddenstoelen, vergeten groenten zoals knolvenkel, en ander smakelijk groen dat afkomstig is van kleine, Franse boertjes.

Bij de vleesafdeling tref je onder meer duiven uit de Pays de Racan en gevogelte Bresse gauloise blanche. Heb je zin in vis van superieure kwaliteit, dan is er Deense kabeljauw, met de lijn gevangen zeebaars, Portugese reuze gamba's van vier in de kilo en langoustines royales. Voordat men afrekent, neemt men nog even een koud geperste olie van niet geroosterde noten en wat pruimen van Agen mee.

Marché des Chefs: 38 Lensstraat, 1050 Brussel. 02 647 40 50.

Voor lekkerbekken die niet op een handje euro's hoeven te kijken is er de Marché des Chefs. Dit fijnkostdepot in de Brusselse bovenstad bestaat uit een vijftal koelkamers en drie bureaus. De handel werd opgezet door Jean Mailliant, de man die in zijn gloriedagen met goud belegde restaurants exploiteerde, zoals Village Gourmand en Carlton. Marché des Chefs haalt de superproducten uit Frankrijk en levert aan gastronomische restaurants en particulieren met goede smaak. Men kan zelf het exquise lekkers uitzoeken. Bij de groenten vind je weelderig geurende meloenen uit Sardinië, wilde paddenstoelen, vergeten groenten zoals knolvenkel, en ander smakelijk groen dat afkomstig is van kleine, Franse boertjes. Bij de vleesafdeling tref je onder meer duiven uit de Pays de Racan en gevogelte Bresse gauloise blanche. Heb je zin in vis van superieure kwaliteit, dan is er Deense kabeljauw, met de lijn gevangen zeebaars, Portugese reuze gamba's van vier in de kilo en langoustines royales. Voordat men afrekent, neemt men nog even een koud geperste olie van niet geroosterde noten en wat pruimen van Agen mee.