Manier van popcorn eten verraadt meer dan je denkt

© Thinkstock

Uit Brits onderzoek is gebleken dat de manier waarop iemand popcorn eet, veel prijs geeft over zijn of haar persoonlijkheid.

Uit Brits onderzoek is gebleken dat de manier waarop iemand popcorn eet, veel prijs geeft over zijn of haar persoonlijkheid.

Metcalfe, een Londense fabrikant van popcorn, heeft samengewerkt met een groep van psychiaters die bij 2000 mensen rondvraag hebben gedaan naar hun eetgewoonten. Zo is er een duidelijk verschil gevonden tussen mannelijke en vrouwelijke popcorneters alsook tussen diegenen die popcorn per popcorn opeten of ineens een hand vol in hun mond steken.

Dr. Ben Sessa, een Britse psychiater, zegt dat er sowieso veel links zijn tussen iemand zijn eetgewoonten en die persoon zijn persoonlijke karaktertrekken. Zo zouden trage eters egoïstischer en koppiger zijn en ook meer van routine houden.

Uit het popcorn onderzoek bleken gelijkaardige resultaten. Snelle eters worden over het algemeen als extroverter beschouwd en dat kon ook gezegd worden van diegenen die met hun hand in pot graaiden. De personen die stukje per stukje nemen zijn eerder introvert. Verder bleek ook dat vrouwen eerder de pot rustig zullen opeten, terwijl mannen de popcorn sneller naar binnen werken.

Er mogen dan wel verbanden zijn tussen eetgewoonten en karaktereigenschappen, deze studie mag gerust met een korrel zout – of suiker afhankelijk van jouw popcornvoorkeur – genomen worden. (RDM)

Bron: Refinery29

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content