Manhattn’s: Hamburgerrestaurant in New Yorkse stijl

© gf

In de Brusselse bovenstad opende hamburgerrestaurant Manhattn’s in volledig New Yorkse stijl.

Hamburgerrestaurant Manhattn’s, in de Brusselse Louizalaan, is een nieuw concept rond premium burgers en fast casual dining in een New Yorkse sfeer. De bijhorende frieten zijn huisbereid. Blikvanger is het karakteristieke interieur, vol hints naar de Big Apple. Voor de visuele identiteit – van het binnenwerk en typografie tot verpakking – werd het Antwerpse designstudio Pinkeye ingeschakeld.

Zo refereert de look onder meer naar oude prijsborden uit het meatpacking district en het geel van de New Yorkse taxi’s. Het kaftpapier verwijst naar de ‘brown bags’ en voegt een artisanale touch toe. Om de kwaliteit van de ingrediënten te benadrukken werd een reeks illustraties getekend, in ware comics- en tattoo-stijl.

Manhattn's: Hamburgerrestaurant in New Yorkse stijl
© gf

Het menu vermeldt onder meer de ‘bun’, een briochebroodje met olijfolie gebaseerd op een recept uit Little Italy in New York City. Zoetebekken kunnen zich wagen aan ‘Made In America’ desserts, zoals de ‘Ice cream sandwich’.

Het nieuwe concept van premium burgers werd door de gebroeders Jerome en Philippe Vandermeulen rechtstreeks overgebracht uit Manhattan naar de hippe Brusselse winkelstraat. Pinkeye won in het verleden al verschillende prijzen voor hun creatieve werk voor merken zoals Coca-Cola en Duvel. (DB)

Manhattn’s, Louizalaan 164, 1050 Brussel. Open 7/7 open, 11.30 tot 22.30 u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content