Management van Sergio Herman ontkent nakende sluiting Oud Sluis

De Nederlandse topchef Sergio Herman is niet van plan zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in de nabije toekomst te sluiten. Dat is wat zijn entourage meldt in de krant Het Laatste Nieuws.

Sterrenchef Sergio Herman gaat zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis niet meteen sluiten. Dat is wat zijn entourage meldt in Het Laatste Nieuws: ‘Het is waar dat Sergio al enkele keren heeft gezegd te willen stoppen voor zijn vijftigste. Maar dat een sluiting nabij is, is onzin.’

In een interview met de krant De Tijd liet de bekendste Nederlandse chef-kok in Vlaanderen verstaan al een datum te hebben waarop hij de periode van Oud Sluis als toprestaurant wil afsluiten. De precieze datum wilde hij nog niet kwijt.

‘Stoppen op mijn hoogtepunt’

Tijdens het gesprek over de bekende chef-kok Ferran Adria, die zijn culinaire activiteiten binnenkort laat varen, zei Herman: ‘Hij is me voor. Ook ik zou graag stoppen op mijn hoogtepunt.’ Die mededeling wordt dus genuanceerd.

In de onlangs bekendgemaakte Top-50 met beste restaurants ter wereld staat Oud Sluis op de 21e plek. Herman heeft ook een luxebrasserie in Cadzand en opent eind 2013 La Chapelle, een restaurant op een unieke locatie in hartje Antwerpen : in de kapel van het voormalige Militair Domein (hoek Boomgaardstraat en Marialei). Hij heeft ook nog plannen om een ander restaurant in het buitenland te openen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content