Een studie van de Amerikaanse Cornell University toont aan dat trouwe fans van kookprogramma's de gevolgen kunnen merken aan hun weegschaal. Het grote verschil zit in het al dan niet maken van de gepresenteerde gerechten. De ondervraagden die zich regelmatig waagden aan het maken van een maaltijd van een tv-kok waren gemiddeld 5 kg zwaarder dan de deelnemers die enkel keken naar het kookprogramma.

Hoewel zelf koken gepromoot wordt, omdat het aanzien wordt als gezonder, gaat het niet op voor elk recept van elke tv-kok. Heel wat tv-koks hebben de neiging om hun gerechten rijkelijk te voorzien van (ongezonde) smaakmakers. Als je die gerechten op de letter volgt, dan zal dat nefast zijn voor je gewicht. Het is dus aan te raden om de rijkelijke gerechten die koks als Nigella Lawson en Jeroen Meus ons tonen af te wisselen met een meer gematigde keuken. (AB / via npr.org)

Een studie van de Amerikaanse Cornell University toont aan dat trouwe fans van kookprogramma's de gevolgen kunnen merken aan hun weegschaal. Het grote verschil zit in het al dan niet maken van de gepresenteerde gerechten. De ondervraagden die zich regelmatig waagden aan het maken van een maaltijd van een tv-kok waren gemiddeld 5 kg zwaarder dan de deelnemers die enkel keken naar het kookprogramma.Hoewel zelf koken gepromoot wordt, omdat het aanzien wordt als gezonder, gaat het niet op voor elk recept van elke tv-kok. Heel wat tv-koks hebben de neiging om hun gerechten rijkelijk te voorzien van (ongezonde) smaakmakers. Als je die gerechten op de letter volgt, dan zal dat nefast zijn voor je gewicht. Het is dus aan te raden om de rijkelijke gerechten die koks als Nigella Lawson en Jeroen Meus ons tonen af te wisselen met een meer gematigde keuken. (AB / via npr.org)