Magie in een potje: 'We hopen dat fermentatie weer iets vanzelfsprekends wordt in de keuken'

12/03/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 11:38
Uit Knack Weekend van 13/03/19

Magie in een potje: zo omschrijft Liesbet Wouters de fermenten van Sauer Power. Geduld, zout en vakmanschap toveren wittekool om tot zuurkool, Chinese kool samen met look, gember en pepers tot een pittige kimchi, bloemkool en wortels tot frisse pickles.

Het was tijdens een van haar fermentatieworkshops dat ze haar toekomstige zakenpartner tegen het lijf liep. Christophe De Mey runt Gomad, een onderneming waar groenten worden gewassen, gesneden of gegaard op vraag van gerenommeerde koks, cateringbedrijven en supermarkten. Gomad won recent de titel van meest inclusieve onderneming van 2018. Het team bestaat grotendeels...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee