Maak een overheerlijk en origineel dessert met paardenbloem

© iStock

Dat we de blaadjes van de paardenbloem al eens door een salade mengen of de bloemen serveren in een cocktail of iced tea, daar kijkt niemand nog van op. Nochtans zijn er zoveel meer toepassingen voor deze wildgroei die momenteel overal de gele kop opsteekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paardenbloem panna cotta?

Goed voor zes personen

Ingrediënten:

480 gram volle room

90 gram paardebloemen

60 gram zure room

220 gram rabarber, in stukjes gesneden

100 gram + 65 gram suiker (verdeeld)

4 blaadjes gelatine

fijn zeezout

(eventueel: witte wijn)

De panna cotta:

  1. Verwarm de room in een kleine sauspan boven een laag vuurtje. Voeg de paardenbloemen, 65 gram suiker en wat zout toe tot het zachtjes begint te koken. Haal de pan van het vuur en bedek hem tien minuten met een schone keukenhanddoek.
  2. Terwijl je mix opstijft op het aanrecht laat je de gelatineblaadjes weken in een weinig koud water en laat het vijf tot tien minuten trekken.
  3. Haal de paardenbloemen uit je room en giet het mengsel over de gelatine. Roer tot de gelatine volledig is opgenomen door de room, en roer er vervolgens met stevige slag de zure room onder.
  4. Verdeel de panna cotta over de potjes en laat zo’n 3 uur opstijven.

De rababersaus

  1. Breng 100 gram suiker, de rabarber en eventueel twee eetlepels witte wijn (of water) aan de kook in een kleine sauspan voor zo’n 20 minuten – tot de rabarber uit elkaar gevallen is.
  2. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, en serveer samen met de panna cotta.

Via Rodale’s Organic Life magazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content