Zomercocktails

© Thinkstock

Vier de zon met deze twee heerlijke – en makkelijk zelf te maken – zomercocktails.

Royal Daisy
Voor 2 cocktails
  • grote mengkom
  • 470 ml London Dry Gin
  • 200 ml citroensap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 110 ml sinaasappellikeur
  • 110 ml suikersiroop
  • 1/2 fles cava
  • muntblaadjes
  • enkele citroenschillen
Bereiding
  1. Begin met de muntblaadjes en citroenschillen onderaan de kom te leggen. Maar hou er nog wat over om op het einde de cocktail af te werken. Maak de suikersiroop door een half glas water te mengen met twee eetlepels suikers. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de suikersiroop toe aan de kom. Voeg vervolgens ook de likeur toe.
  2. Meng het citroensap en het sinaasappelsap in een grote maatbeker en voeg ook dat toe aan de kom. Giet er ten slotte de gin bij en meng alles goed. Vul de kom verder op met ijsblokjes en verdeel over de glazen. Voeg de gin toe en vul de kan verder op met ijsblokjes. Roer alles goed samen en vul de cocktailglazen voor 2/3 met het mengsel. Vul de glazen verder op met de cava en werkje zomercocktails af met een citroenschil en muntblaadje.
Rum Punch
Voor 2 cocktails
  • grote mengkom
  • 230 ml bruine rum
  • 230 ml El Dorado rum
  • 110 ml limoensap
  • 110 ml ananassap
  • 110 ml sinaasappelsap
  • 110 ml guavasap
  • 80 ml honingsiroop
  • stukjes ananas, limoen-en citroenschil voor de afwerking
Bereiding
  1. Meng de twee soorten rum en giet in de kom. Voeg ook enkele stukjes ananas en de sinaasappel-en citroenschil toe. Maak de honingsiroop door een half glas water te mengen met twee eetlepels honing. Roer goed tot de honing is opgelost. Meng de fruitsappen in een maatbeker.
  2. Voeg dan de honingsiroop en de fruitsappen toe aan de kom. Vul de kom met ijs, goed roeren en afwerken met de resterende limoen-en sinaasappelschil. Verdeel de zomercoctails over de glazen en werk af met een stukje ananas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content